View Single Post
Vechi 04.12.2012, 10:47:18
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cosmin3 Vezi mesajul
Nu-i nimic, stai linistita, ca nu m-am suparat, doar eram trist. Dar o sa-mi treaca, nu-i problema, sunt obisnuit.

Cu mila universala sunt de acord, desi nu sa nu se faca chiar nicio deosebire intre oameni, animale si plante. Sunt situatii in care trebuie sa alegi intre ei. De exemplu n-o sa spui acu sa nu mancam deloc deoarece pregatirea hranii ar rani plantele si animalele. Sau sa nu aparam un om muscat de animale. Etc.
Te "invidiez" (despre o invidie buna vorbesc, nu de cea obisnuita, rea) ca ai asemenea oameni in preajma. Din pacate, scuze ca judec, nu toti sunt asa.
De ani de zile ma uit pe site-urile de stiri online + mai scriu si eu cateodata un comentariu. Dar in ultima vreme m-am cam lasat de asta (un motiv l-am scris in alt topic).
Cand apare un articol cu un om care chinuie un animal, o multime de comentatori scriu texte despre cum sa fie chinuit omul acela, uneori chiar mai rau decat a facut el animalului.
Iar cand e vorba de un animal care a facut rau unui om, imediat apar comentatori care chiar dau vina pe omul respectiv (diferite motive aparent bune).
Stiu ca nu e bine din partea mea sa-i judec, stiu ca observatiile mele din comentarii sunt o judecata superficiala (deoarece nu cunosc sufletele lor) dar totusi ceva ar trebui sa ni se para in neregula cu aceasta "atitudine". Doar parerea mea...
Incerc, pe cat e omeneste posibil, presupunand ca ei ar gresi (doar dau un exemplu), sa nu ii judec dar totusi sa condamn "motivatia" lor. Adica sa judec pacatul nu pe pacatos.
Daca gresesc imi cer iertare.
Ahh,stiu comentariile acelea de pe internet...nu le baga in seama,sunt scrise in marea majoritate de copii si adolescenti care isi fac o ocupatie din a comenta online si judeca fapte sau aspecte.
Romanii nu au avut dreptul la opinie pana in '89 si acum se abuzeaza de ea.
Eu cred ca sunt comentarii exagerate,in mare parte nici ei nu realizeaza ceea ce spun.

Despre vanatoare si pescuit,nu am o parere buna deoarece in vremurile in care traim,aceste ocupatii nu ne mai asigura supravietuirea ,hranindu-ne ci a devenit un hobby,pervertind astfel si scopul vanarii de animale.
A devenit o distractie barbateasca,mai nelipsita din excursii,vacante sau iesiri la sfarsit de saptamana.
De ce oare?Magazinele ofera cea mai mare oferta de carnuri si peste...este chiar aiurea ca oamenii au parte de progresul erei acesteia insa vor sa se bucure in mod barbar si de sangele unor necuvantatoare.

Una este sa tai un porc la tara,pe care l-ai crescut(desi eu nu sunt adepta acestui obicei)si cu totul altceva este sa locuiesti in USA,intr-un cartier rezidential,sa cumperi un porc viu si sa-l tai in curte spre socul general al vecinilor.Vazand oamenii aia cum niste barbari alergau cu cutitele in maini dupa un porc care fugea si ragnea disperat siroind de sange,au zis ca este vreun obicei pagan de vrajitorie(sacrificiu) si au chemat politia.Bine le-a facut.Exact la 5 min distanta este un supermarket cu de toate...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 04.12.2012 at 11:02:19.
Reply With Quote