Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2012, 10:17:22
Cosmin3 Cosmin3 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.12.2012
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Imi cer scuze daca te-am suparat,asa sunt eu ma aprind mai tare la inceput,dar asta si pt ca nu vad omul de dincolo de ecran...ma gandesc ca poate chiar face cineva misto...

Nu sunt de acord cu aceasta premiza pe care ai inaintat-o,deoarece eu am prin preajma oameni care au o mila UNIVERSALA,fie ca este pt oameni,animale sau plante.
Inca nu am intalnit cazuri sau exemple care sa militeze pt animale in detrimentul oamenilor,daca tu ai intalnit cazuri prin media,hai sa le discutam impreuna.
Nu-i nimic, stai linistita, ca nu m-am suparat, doar eram trist. Dar o sa-mi treaca, nu-i problema, sunt obisnuit.

Cu mila universala sunt de acord, desi nu sa nu se faca chiar nicio deosebire intre oameni, animale si plante. Sunt situatii in care trebuie sa alegi intre ei. De exemplu n-o sa spui acu sa nu mancam deloc deoarece pregatirea hranii ar rani plantele si animalele. Sau sa nu aparam un om muscat de animale. Etc.
Te "invidiez" (despre o invidie buna vorbesc, nu de cea obisnuita, rea) ca ai asemenea oameni in preajma. Din pacate, scuze ca judec, nu toti sunt asa.
De ani de zile ma uit pe site-urile de stiri online + mai scriu si eu cateodata un comentariu. Dar in ultima vreme m-am cam lasat de asta (un motiv l-am scris in alt topic).
Cand apare un articol cu un om care chinuie un animal, o multime de comentatori scriu texte despre cum sa fie chinuit omul acela, uneori chiar mai rau decat a facut el animalului.
Iar cand e vorba de un animal care a facut rau unui om, imediat apar comentatori care chiar dau vina pe omul respectiv (diferite motive aparent bune).
Stiu ca nu e bine din partea mea sa-i judec, stiu ca observatiile mele din comentarii sunt o judecata superficiala (deoarece nu cunosc sufletele lor) dar totusi ceva ar trebui sa ni se para in neregula cu aceasta "atitudine". Doar parerea mea...
Incerc, pe cat e omeneste posibil, presupunand ca ei ar gresi (doar dau un exemplu), sa nu ii judec dar totusi sa condamn "motivatia" lor. Adica sa judec pacatul nu pe pacatos.
Daca gresesc imi cer iertare.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din lumea animalelor! UNNOOM Teologie si Stiinta 19 17.07.2014 23:07:04
4 oct Ziua Mondiala a Animalelor heaven Generalitati 0 04.10.2011 09:17:37
calugar versus ghid bogdan2010 Calugarul 5 10.01.2011 20:27:24
Mesajul PF Bartolomeu cu ocazia Zilei mondiale a mediului mihailt Stiri, actualitati, anunturi 3 10.06.2009 20:06:51
LUMEA ANIMALELOR Catalina Generalitati 5 06.06.2007 15:46:44