View Single Post
Vechi 04.12.2012, 15:49:34
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ellena501 Vezi mesajul
Ce mult ma bucur de existenta acestei discutii !
Eu cred ca mintea e greu de controlat. Si peste tot gasesc sfaturi de genul : " eliberati-va mintea de griji in timpul rugaciunii ! " Dar cum ??????? Pur si simplu sa nu am griji ? Sa le omor ptr cateva minute cat dureaza rugaciunea ? Si ce ma fac ? Ca aceste griji de fapt sunt spaime !!! Trebuie sa devin "nesimtita" in timpul rugaciunii ? Sa ma concentrez doar asupra a ceea ce citesc si asupra Celui care ma asculta ?
Ma gandesc in felul urmator. Cand devin ingrozita imediat ma gandesc ca numai Dumnezeu ma poate linisti. Deci trebuie sa ma rog. Si iata ca ajung sa incep . Dar in timp ce ma rog , nu ca sunt cuprinsa de griji, sunt torturata de gandurile groazei mele. Ce sa le fac ? Sa intru intr-un rol anume ? Cum se poate asa ceva ? Ar insemna sa fiu ipocrita in timpul rugaciunii.
Ellena, asa patesc si eu. Imi zboara gandul la cate si mai cate. Daca zic rugaciunile din memorie si privesc la geam, de ex, vad ca geamul e cam prafuit sau perdeaua nu sta drept. Daca privesc in jos, la covor, vad o frimitura de ceva... Daca inchid ochii, e mai rau, ori ma apuca somnul, ori sunt furata de ganduri zburatacite...
Am spus asta la duhovnic si mi-a zis sa citesc rugaciunile. Cu voce tare, sa ma aud ce zic.Sa sti ca asa sunt mai atenta, ma pot concentra...
Daca ai un duhovnic spune-i si tu, cum sa faci ca poate metodele noastre nu ti se potivesc.
Sa te ajute Dumnezeu la rugaciune si sa ti le primeasca!
Reply With Quote