View Single Post
Vechi 06.12.2012, 22:50:17
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Abia acum am descoperit acest topic si mi se pare foarte interesant. E pacat sa nu-l mai scoatem din cand in cand din "arhive".
Despre Kneipp, am o parere extrem de buna, desi nu el este autorul originar al tratamentelor cu pa, ci Vincenz Priessnitz (1799 - 1851). Undeva in raftul dedicat sanatatii, aveam si o carte micuta a acestui mare "vraci" si stiu ca de la el am urmat acea "terapie" a alergatului descult, dimineata, pe o pajiste inrourata. Desi aparent este doar un adjuvant, aceasta alergare cu talpile goale prin roua face adevarate minuni in dezintoxicarea organismului. E adevarat ca eu in acea perioada mai urmam si un alt fel de regim naturist, dar toate combinate la un loc, practic m-au ridicat din groapa in urma cu 25 de ani!
MA bucura ceea ce citesc. Si Kneipp a traiti tot atunci, ca preot in Elvetia. El a incercat toate tratamentele descrise, pe propria piele si a facut tratamentul mai bland. Initial era f dur tratamentul, iar Kneipp a spus ca nu e necesar sa se chinuie oamenii inutil.
Eu am fost vegana multi ani si am facut numai dus rece, vara si iarna. Vara simteam lipsa apei reci din timpul iernii.
Acum merg pe zapada cu picioarele goale si nu mai am picioare si maini reci. Dar, trebuie sa recunosc, ca am facut o prostie: am mers desculta pe iarba prin ploaie. La un moment dat am simtit o sageata prin picior pana la sold si de atunci ma cam doar soldul, cand si cand. Mai face omul si greseli.

Va recomand insa tutror sa va obisnuiti sa mergeti desculti pe zapada, cate un pas, doi si apoi treptat mai mult. Veti vedea ca dupa o saptamana sau doua nu va va mai speria zapada, ci veti merge cu toata placerea si bucuria, ca v-ati autodepasit.
Ceea ce as vrea sa incerc, este sa tin post negru, dar cu apa de legume.
In general nu imi e mila de mine si nici de corpul meu. Totusi trebuie a il tin sanatos, ca sa rezist mai multi ani, ca sa castig timp pentru mantuire.
Reply With Quote