View Single Post
Vechi 10.12.2012, 07:22:01
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-nu trebuie sa urasca pe nimeni un ortodox,numai ca sunt unii ca tine de ex cu care nu se poate vorbi dpdv ortodox,nu intelegi multe lucruri; ti-am zis daca esti ateu:

"“O baba murdara pe picioare, care sta în fata icoanei Maicii Domnului în biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, asta moare asa, dihor.
Eu cînd discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa. Între un credincios si un necredincios, nu exista nici o legatura.
Ala e mort, sufleteste mort, iar celalalt e viu si între un viu si un mort nu exista nici o legatura. Credinciosul crestin e viu.
Ateii si materialistii ne deosebesc de animale prin faptul ca nu avem coada. Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba. “
(Petre Tutea)
Oare ce ar spune Iisus despre o astfel de gandire?Oare ce ar fi facut Iisus atunci cand ar fi intalnit un ateu?Oare asa i-ar fi vorbit?Oare asa l-ar fi privit?
Mi-as dori sa gasesc in randul fratilor crestini nu doar o credinta care se rezuma la niste dogme si la a cita pe x si pe y,indiferent cine ar fi acesti x sau y,ci poate mai multa simplitate,smerenie in fata dumnezeirii care se gaseste in fiecare dintre noi si in orice faptura suflata cu viata si mai ales iubire crestina.
Ma intreb,retoric,evident,oare ce iubire de semeni si credinta autentica in Dumnezeu poate avea un om care afirma despre un alt copil al Lui Dumnezeu ca s-a nascut degeaba?
Oare chiar asa am ajuns sa ne ascundem neiubirea de oameni pitindu-ne dupa paravanul caldut al religiei?Este trist si sa nu uitam ca atunci cand un deget arata acuzator spre altcineva,alte trei sunt indreptate spre propria persoana...
Iar presupunand ca se doreste a se vorbi despre Dumnezeu si altora,cum ar fi persoanele care se declara atei,spre exemplu,oare credeti ca vreodata veti ajunge la inima lor cu astfel de cuvinte intepatoare,cu dispret si cu lipsa de iubire pe care evident o aratati fata de ei?Si daca nu...m-as intreba atunci care este motivatia care sta in spatele acestor actiuni si vorbe,oare chiar are ea legatura cu Dumnezeu?
O zi frumoasa tuturor,pace interioara si caldura in suflet!

Last edited by heaven; 10.12.2012 at 07:24:58.