View Single Post
Vechi 15.12.2012, 10:23:16
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Facerea, care e adevar revelat, ne arata anumite realitati, nu ni le explica. Explicatiile si interpretarile sunt rodul mintii umane imperfecte. Ele pot sa se apropie intr-o masura mai mare sau mai mica de inteles, deci nu Facerea e falsa, ci interpretarea d-voastra e eronata.
Exact cum am spus anterior, nu cunosc nici un crestin ce accepta evolutia si zice ca Facerea este falsa. De asta am zis anterior:

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
(...)Un lucru ce cred ca trebuie acceptat, pentru cei ce accepta evolutia e ca nu citesc Facerea in mod absolut literal, dar o considera adevarata. (...)
Pozitia la care eu unul fac parte este clara: nu cred ca indiferent de necunoasterea de acum 15 secole a crestinatatii, ca Scriptura este falsa. Zic ca anumite observatii trebuie sa ne faca sa gandim ca nu poate fi neaparat literala. Si sunt instante in care cineva a fost foarte bun sa raspunda ca e chiar asa (eg. lupta lui Iacov/Israel cu Dumnezeu/Ingerul Domnului).

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Mintea in limbajul filozofic al vremii patristice implica intelectul cu cele 2 componente: ratiune si contemplatie, precum si afectivitatea ("inima"). (...)
Nu, in absolut toate cazurile, inima era "organul gandirii". Aveti Scriptura si multi Sfinti Parinti si oricine din Antichitate, imi puteti da o referinta unde oamenii gandesc cu "creierul" sau cu "capul"?

Ratiune si contemplatie in locul inimii? (Exemple unde este destul de clar ca nu e doar de emotii, dar este clar despre gandire: Proverbe 3:5-6, Romani 10:9, Marcu 11:23) Dumnezeu impietreste inima faraonului, si orice alta referinta ce o stiu legata de inima din Scriptura, este clar ca le combina, dar in nici o instanta, (excluzand daca vei veni sa mi-o spui) nu este folosit altceva decat inima in gandire.

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
p.s din ce denominatiune neoprotestanta faceti parte?
Sunt crestin baptist. Si unul dintre motivele pentru care raspund aici (pentru cei ce vor sa atace caracterul interlocutorului) e ca aceleasi argumente le aud (si le zic) in cadrul bisericii din care fac parte, ce sunt gresite. Nu atac pozitiile ortodoxe per-se de exemplu aici:
Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
(...)Un lucru ce trebuie sa il intelegi, e ca evolutionismul teist nu are nici o problema cu sfintenia Sfintilor Parinti. (...)
... si apoi continui sa argumentez de ce nu ar fi cazul.
Reply With Quote