Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata
Daca ati vazut, citatul ce l-am dat era al unui preot ortodox. Iar citatul este o pozitie ce ati sustinut ca Biserica Ortodoxa nu o sustine, "Ortodoxia n-are legatura cu teoriile (pseudo)stiintifice", dar se pare ca totodata acest preot a zis cativa ani inainte "Opinia bisericii noastre, e clara, fara echivoc, omul este rezultatul creatiei, potrivit teoriei dihotomice."
Deoarece articolul ante-mentionat pe acest sit web este clar ca nu e scris de un preot, dar de un teolog ortodox, el reprezinta ortodoxia? Iar poate intelegerea mea e limitata, dar imi puteti explica cuvintele preotului? Eu unul il interpretez ca si Creationism!
|
Biserica baptista din care faceti parte sustine acelasi lucru: omul e rezultatul creatiei lui Dumnezeu, potrivit teoriei dihotomice: trup+suflet. Niciun crestin nu va spune ca omul n-a fost creat de Dumnezeu. D-voastra, din ce ati scris credeti in creatia din nimic si admiteti existenta unui Creator, cat si evolutionismul, deci vedeti facerea sub forma unui proces de creatie continua, pe care-l numiti evolutionism teist, omul fiind rezultatul acestei creatii continue (evolutii).
Omul, rezultat al creatiei apare in Biblie, nu? Deci este un adevar imuabil pentru un crestin. Teoriile creationiste ce incearca sa explice cosmologia nu sunt adevaruri imuabile, deci ceea ce a spus preotul nu e "creationism", in sens de teorie (pseudo)stiintifica, el a vorbit dpdv teologic.
Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore
Stiinta a mantuirii ? Nu credeam ca exista asa ceva. .
|
Nu suntem noi de vina pentru limitarea d-voastra, dar aveti tot timpul sa va deschideti spre cunoastere (lat. scientia, cunostinta)
Să dai poporului Său cunoștința mântuirii întru iertarea păcatelor lor, (Luca 1:77)