Citat:
În prealabil postat de UNNOOM
|
Da, bine ca ati confirmat ce am zis.
Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata
Biserica baptista (ca oameni) nu are doar o pozitie. Bisericile protestante in general au de obicei mai multe pozitii si dezbat versetele si perspectivele biblice (si nu numai). (...)
|
El a confirmat in ideea ca in Romania (ce nu locuiesc acum) pozitia Adventista este "puternic literalist-creationista".
Citat:
În prealabil postat de Eugen7
(...)
Folosesc intentionat sintagma "Creationism evolutionist teist" (chiar daca la o prima vedere ar include un pleonasm) pentru a sublinia ca este vorba de o viziune cosmologica creationista care accepta explicatiile paradigmei stiintifice contemporane, conferinduu-le din punct de vedere teologic un sens existential hristocentric; si de asemenea pentru a sublinia ca omul nu este doar "un morman de celule" (numai trup, obiect fizic) ci ontologia antropologica implica viata duhovniceasca umana.
(...)
|
Trebuie sa fac o nota, in ideea de a clarifica, sintagma folosita nu este inteleasa in ortodoxia tipica, a omului "de rand", iar daca da, poate imi dati un link ce explica acest "Creationism evolutionist teist". Eu unul nu stiu o pozitie ortodoxa (nu zic ca nu exista) ce foloseste acesti termeni impreuna, si n-am gasit o referinta (dar as fi bucuros sa o verific). Nu de alta, ca deoarece cunosc crestini ortodocsi, as putea sa ii directionez spre o scriere de autoritate ce ar avea o astfel de pozitie.
Problema acestui "poll" este exact de lungimea zilelor, si presupunand ca eu, dumneavoastra si inca 3 ce considera Geneza 1 este simbolica (din diferite motive), iar restul de peste 70% sunt impartiti daca ziua e de 24 de ore sau nu. Poate citesc eu diferit datele, dar cam asa vad ca stau lucrurile.