Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs
draga,
nu este nicio contradictie in cuvintele mele.
am spus:
- adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore;
- stiinta imparte timpul in ere si nu in zile a cate 24 de ore;
- stiinta nu se bazeaza pe Biblie.
unde este contradictia?
|
Prima fraza spune: "Dumnezeu a creat in zile de 24 de ore,(prima afirmatie) / si nu in ere, asa cum sustine stiinta. (a doua afirmatie ce arata ca prima afirmatie e infirmata de stiinta)"
Stiinta nu imparte timpul in ere, sau o face la fel de mult cu impartirea timpului in zile si ani.
Deci fraza cerea o corectie, si dumneavoastra nu ati spus-o, si asta am remarcat cu aceasta subliniere. Asta e deoarece erele sunt impartine in milioane de ani, iar ziua de Creatie, indiferent de insemnatatea ei, stiinta e ambivalenta asupra ei.
Apoi, ati facut o greseala chiar in ultimul raspuns spunand: "
adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore" cand fraza initiala era: "
un adventist mi-a spus ca el crede ca Dumnezeu a creat in zile de 24 de ore".
Sunt ortodocsi pe acest forum ce cred ca si acel "un adventist" legat de creatia de 24 de ore (presupunand ca toti ce au votat ca ziua e 24 de ore nu erau toti adventisti). Deci fraza este construita deceptiv ca sa arate ca adventistii (fundamentalisti) gresesc cel putin in acord cu metoda stiintifica, dar fara a arata aceeasi problema in cadrul "incompatilistilor" ortodocsi.
Sper ca aceste clarificari arata destul de bine de ce intrebarile au fost puse si doar in ultima pozitie (desi este gresita deoarece nu toti adventistii cred, din cate se poate vedea pe acest forum) clarifica mult mai bine pozitia dumneavoastra.