Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Vezi rezultatele sondajului: Cand cititi “zilele creatiei” la ce va ganditi ?
ma gandesc la durata, la intervalul de timp de 24 de ore 16 41,03%
nu ma gandesc la durata, ci la functiune, la perioada de munca a Domnului 14 35,90%
alt raspuns 9 23,08%
Votători: 39. Nu poti vota in acest sondaj

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2012, 11:36:30
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
draga,
nu este nicio contradictie in cuvintele mele.

am spus:

- adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore;
- stiinta imparte timpul in ere si nu in zile a cate 24 de ore;
- stiinta nu se bazeaza pe Biblie.

unde este contradictia?
Prima fraza spune: "Dumnezeu a creat in zile de 24 de ore,(prima afirmatie) / si nu in ere, asa cum sustine stiinta. (a doua afirmatie ce arata ca prima afirmatie e infirmata de stiinta)"
Stiinta nu imparte timpul in ere, sau o face la fel de mult cu impartirea timpului in zile si ani.
Deci fraza cerea o corectie, si dumneavoastra nu ati spus-o, si asta am remarcat cu aceasta subliniere. Asta e deoarece erele sunt impartine in milioane de ani, iar ziua de Creatie, indiferent de insemnatatea ei, stiinta e ambivalenta asupra ei.

Apoi, ati facut o greseala chiar in ultimul raspuns spunand: "adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore" cand fraza initiala era: "un adventist mi-a spus ca el crede ca Dumnezeu a creat in zile de 24 de ore".

Sunt ortodocsi pe acest forum ce cred ca si acel "un adventist" legat de creatia de 24 de ore (presupunand ca toti ce au votat ca ziua e 24 de ore nu erau toti adventisti). Deci fraza este construita deceptiv ca sa arate ca adventistii (fundamentalisti) gresesc cel putin in acord cu metoda stiintifica, dar fara a arata aceeasi problema in cadrul "incompatilistilor" ortodocsi.

Sper ca aceste clarificari arata destul de bine de ce intrebarile au fost puse si doar in ultima pozitie (desi este gresita deoarece nu toti adventistii cred, din cate se poate vedea pe acest forum) clarifica mult mai bine pozitia dumneavoastra.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea in zilele de azi gmariusg Generalitati 17 22.12.2010 09:51:52
Frumusetea creatiei vazuta prin "ochii" stiintei Jane Says Teologie si Stiinta 21 08.03.2010 12:50:40
Scopul creatiei toni2009 Generalitati 22 23.11.2009 17:31:32
Zilele Bucurestilor costel Generalitati 3 24.09.2009 03:24:19
Sfinti din zilele noastre Juli Intamplari adevarate 4 28.01.2008 18:09:08