Citat:
În prealabil postat de AlinB
1. Ma refeream la refugiul in caz de prigoana.
Nu scrie nicaieri ca e musai sa stai sa ti-o iei pe coaja.
Nu o data crestinii s-au ascuns din fata istoriei.
Binenteles, cand n-au putut sa o faca, cei dreptcredinciosi au dat marturia cea buna.
Altii (cazuri mai rare) au cautat intentionat martirajul.
2. De la inceputurile crestinismului si pana in timpurile mai moderne, persecutia nu a avut niciodata nevoie de metode "high tech".
Oamenii sunt foarte vulnerabili - daca raman in orase sunt luati unul cate unul la intrebari si impartiti pe categorii dupa marturia care o dau.
Daca fug, nu pot sa acopere distante mari fara sa fie depistati, nu stiu cum si unde sa se ascunda si ce sa faca sa nu moara de foame.
Chiar si fara metodele moderne de urmarire si monitorizare, se pot face chestii f. urate.
|
Draga Alin
Daca ai credinta, Domnul iti poarta de grija, si de fuga, si de mancare dar cum zice pe un (ton apasat) un batranel "CREDINTA tata".
iti impartasesc ca sunt cu totul orasean si nu stiu tehnici de supravietuire dar , am fost intrun satuc uitat de lume prin apuseni era cam pe la inceputul toamnei, sa ajut cu parintii in treburi la o casa arhaica , chirpici de 100 si... de ani, am ramas cu mancarea in pana , dar prunele din padure si merele padurete cu niste hribi , te tin si nu mori, e drept ca nu vei fi ghiftuit dar mintea se urca la Dumnezeu , si el iti trimite restul ca binecuvantare si vei fi satul si cu sufletul.(bine inteles timpul a fost sub o saptamana) dar e ceva
Credinta, rabdare, seninatate (acceptarea situatiei) , dreapta socoteala. ->si Dumnezeu Tatal, Fiul cuvantul cel intrupat si Sfantul Duh poarta de grija in ori ce prigoana, drept este ca e greu, fara ceva sacrificiu nu merge, si mi-a fost greu sa-mi distrug pasaportul, deoarece castigam nu bine, extrem de bine de pe urma calatoriile in scop business, pragul psihologic a fost enorm mai ales sa renunt la atatea beneficii , de care as fi avut nevoie(am de intretinut o familie), ma simt mai usurat insa ,nici eu nu am cultivata credinta de care vorebesc , ci ma rog la Maica Domnului sa mijloceasca pentru mine intarirea pentru vremurile urmatoare ca nevrednic sunt a cere.
sper sa fie de folos.
Cu dragoste frateasca intru Hristos.