Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2012, 13:08:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Exact... insa o minte diabolica ca a celor mentionati, avand acces la tehnologia curenta... va face si mai multe victime.
"satana este tatal minciunii si el de la inceput a fost ucigas de oameni..."
Doar printre cei care nu se pot rupe de societate si avantajele ei.
Dar nu oricine poate supravietui prin paduri.

Ca sa nu mai zic ca pana sa ajungi acolo, cam greu sa scapi de camerele de trafic de exemplu, cum sunt cele de tip RADAR (care pot inregistra si scana placutele de inmatriculare si fara sa sesizeze neaparat depasirea vitezei), monitorizare trafic, rovinieta iar cu timpul sigur au sa se inmulteasca si indeseasca de n-ai sa poti face nici 20km fara sa se stie in ce zona ai fost vazut ultima data.

Citat:
"va fi prigoana cum nu a mai fost de la inceputul lumii si daca nu s-ar scurta ziele acelea..."
Doamne ajuta.
Greu de spus prin ce se va remarca aceasta prigoana..intindere? severitate? etc.

Last edited by AlinB; 19.12.2012 at 13:18:39.
Vechi 19.12.2012, 13:10:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Din punctul lor de vedere esti un veritabil goym, goymii avand "drepturi depline" garantate; potrivit acestor drepturi, statul asigura finantarea "supravegherii" tale.
Lasa obsesiile antisemite.
Cum zicea si andra_v, devine scarbos.
Vechi 19.12.2012, 13:14:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am impresia ca faci abstractie de liberul arbitru al fiecaruia. Jignirile nu te ajuta ca sa ne convingi. Chiar dimpotriva!
S-au scris carti pe acesta tema, pe care se pare ca nu le-ai citit; abunzi insa in pareri personale, pe care incerci sa le impui cu forta altora. Nu tine!
Este liber inclusiv la prostie si la dezinformare, dar asta nu inseamna ca atunci cand unii flutura aiureli pe post de argumente si informare corecta, trebuie sa le aprobi si sa taci din gura.

Nu stiu ce varsta ai dar poate ar fi trebuit sa stii de acum ca nu tot ce scrie in carti este adevarat mai ales cand sfideaza logica elementara.

Nu am puterea sa impun nimic cu forta, cine poate gandi poate vedea si adevarul la ceea ce am afirmat SAU poate veni cu un contra-argument rational, cine nu, ramane cu ale lui, eventual lanseaza proteste aiuriste.
Vechi 19.12.2012, 13:43:15
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Doar printre cei care nu se pot rupe de societate si avantajele ei.
Dar nu oricine poate supravietui prin paduri.
Pentru monahi si monahii nu va fi o problema... caci ei au murit deja lumii si vietuiesc intru Hristos si pentru Hristos; "departe" de lume.

Biserica insa nu cuprinde doar monahismul ci si pe crestinii ortodocsi care traiesc "in lume dar nu cu lumea" (in sensul de "dupa pofata lumii"). Sa ne reamintim de prigoana demonului ateu comunist... si de suferinta Bisericii in acea perioada. (Exemplul Rusiei este elocvent).
Multi ortodocsi crestini au fost fortati sa apostazieze. Bisericile au fost distruse, clericii omorati si prigoniti...

Sunt de parere ca "ruperea de societate" nu este solutia cea mai potrivita, deoarece Iisus Hristos spune: "voi suntenti lumina lumii si sarea pamantului"... "asa sa lumineze faptele voastre bune inaintea oamenilor ca vazad purtarea voastra si ei sa creada"... "indrazniti Eu am biruit lumea" (cu sensul de pofta rea a lumii).

Citat:
Greu de spus prin ce se va remarca aceasta prigoana..intindere? severitate? etc.
Sunt de parere ca se va remarca prin toate cele 3 aspecte sublinitate: intesitatea prigoanei, intinderea globala precum si prin severitatea pedepselor care vor atinge culmea inumanului.
Oare am uitat de holocaust (Auschwitz)? Oare am uitat de gulag-urile comuniste? oare am uitat de Hirosima si Nagasaki?... ne sta mintea si inima in loc numai gand de gandim la astfel de atrocitati, insa tehnologia prezenta permite un iad si mai cumplit.

"Singurul lucru necesar pentru ca raul sa triumfe este ca cei buni sa nu faca nimic" (Edmund Burke)
Considerati ca este imposibil ca sa apara o minte umana diabolica precum cele mentionate anterior care sa considere ca "raul" in lume este cauzat fie de: crestini (in general, sau doar o parte: ortodocsi, romano-catolici, protestanti, neoprotestanti) sau de musulmani sau de evrei sau de budisti sau de atei... sau raul este cauzat rasial, sau etinic, sau national etc.... si sa inceapa exterminarea oamenilor din categoria respectiva cu mijlocele tehnologiei actuale?
Sau considerati ca demonii "au uitat"... sa indemne la un razboi cauzat de motive religioase (sau etnice, rasiale etc) care sa aiba acelasi efect devastator de exterminare a milioane... chiar miliarde de oameni cu potentialul devastator al tehnologiei militare actuale?

Suntem manipulati (de demoni, patimi si pacate evident) sa vedem cauza "raului" in alti oameni sa ignoram ca fiecare om (indiferent de rasa, religie, etnie, nationalitate, cultura etc) este dupa chipul si asemanarea lui Hristos Iisus (Dumenzeu adevarat si om adevarat) care vrea ca "toti oamenii la cunostinta Adevarului sa ajunga".

Propun un mic exercitiu imaginativ: sa presupunem ca in prezent ar ramane pe Terra doar ortodocsi crestini (ceilati oameni sa zicem ca ar fi teleportati pe o planeta x unde conditiile de viata sunt similare celor de pe Pamant). Oare Terra ar fi Raiul in aceasta situatie datoria faptului ca este locuita numai de ortodocsi crestini? numai de Biserica? Sunteti de parere ca am scapa de toate relele, ca ne-ar fi mai bine?
Consider ca raspunsul la acest mic exercitiu imaginativ este unul negativ... intrucat dusmanii omului sunt: patimile, pacatele si duhurile dracesti si nu omul... iar Adevarul si izvorul iubirii si al binelui este Iisus Hristos (Dumnezeu Adevarat si om adevarat).

Sunt multe Manastiri, sunt multe grupuri sociale exclusiv ortodox crestine... si totusi si acolo apar probleme la fel de grave din cazua patimilor, pacatelor, atacurilor duhurilor dracesti.
Multi sfinti au fost prigoniti si batjocoriti si dispretuiti de coreligionarii lor. (Filmul Ostrov este elcovent in acest sens si este destul de bine cunoscut. Si Sfantul Siluan Atonitul a avut o perioada in care "nu era privit cu ochi buni" de catre fratii vietuitori in manastire).

Sfintii Parinti de invata sa uram: patimile, pacatele si atacurile duhurilor necurate si nu omul... sa luam atitudine combativa adecvata fata de erezii si nu fata de omul eretic care se poate pocai. (Nu aducem in discutie cazurile extreme).
Aproapele nostru este orice om (indiferent de religie, rasa, etnie...) si aceasta reiese inechivoc atat din pilda samarineanului milostiv cat si din indemnul Sfantului Pavel: "iubiti pe toti oamenii mai ales pe cei de o credinta cu voi".

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 19.12.2012 at 14:02:29.
Vechi 19.12.2012, 14:19:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

1. Ma refeream la refugiul in caz de prigoana.

Nu scrie nicaieri ca e musai sa stai sa ti-o iei pe coaja.
Nu o data crestinii s-au ascuns din fata istoriei.
Binenteles, cand n-au putut sa o faca, cei dreptcredinciosi au dat marturia cea buna.
Altii (cazuri mai rare) au cautat intentionat martirajul.

2. De la inceputurile crestinismului si pana in timpurile mai moderne, persecutia nu a avut niciodata nevoie de metode "high tech".

Oamenii sunt foarte vulnerabili - daca raman in orase sunt luati unul cate unul la intrebari si impartiti pe categorii dupa marturia care o dau.

Daca fug, nu pot sa acopere distante mari fara sa fie depistati, nu stiu cum si unde sa se ascunda si ce sa faca sa nu moara de foame.

Chiar si fara metodele moderne de urmarire si monitorizare, se pot face chestii f. urate.
Vechi 19.12.2012, 18:26:21
alecsander_van_doom alecsander_van_doom is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.12.2011
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
1. Ma refeream la refugiul in caz de prigoana.

Nu scrie nicaieri ca e musai sa stai sa ti-o iei pe coaja.
Nu o data crestinii s-au ascuns din fata istoriei.
Binenteles, cand n-au putut sa o faca, cei dreptcredinciosi au dat marturia cea buna.
Altii (cazuri mai rare) au cautat intentionat martirajul.

2. De la inceputurile crestinismului si pana in timpurile mai moderne, persecutia nu a avut niciodata nevoie de metode "high tech".

Oamenii sunt foarte vulnerabili - daca raman in orase sunt luati unul cate unul la intrebari si impartiti pe categorii dupa marturia care o dau.

Daca fug, nu pot sa acopere distante mari fara sa fie depistati, nu stiu cum si unde sa se ascunda si ce sa faca sa nu moara de foame.

Chiar si fara metodele moderne de urmarire si monitorizare, se pot face chestii f. urate.
Draga Alin

Daca ai credinta, Domnul iti poarta de grija, si de fuga, si de mancare dar cum zice pe un (ton apasat) un batranel "CREDINTA tata".

iti impartasesc ca sunt cu totul orasean si nu stiu tehnici de supravietuire dar , am fost intrun satuc uitat de lume prin apuseni era cam pe la inceputul toamnei, sa ajut cu parintii in treburi la o casa arhaica , chirpici de 100 si... de ani, am ramas cu mancarea in pana , dar prunele din padure si merele padurete cu niste hribi , te tin si nu mori, e drept ca nu vei fi ghiftuit dar mintea se urca la Dumnezeu , si el iti trimite restul ca binecuvantare si vei fi satul si cu sufletul.(bine inteles timpul a fost sub o saptamana) dar e ceva

Credinta, rabdare, seninatate (acceptarea situatiei) , dreapta socoteala. ->si Dumnezeu Tatal, Fiul cuvantul cel intrupat si Sfantul Duh poarta de grija in ori ce prigoana, drept este ca e greu, fara ceva sacrificiu nu merge, si mi-a fost greu sa-mi distrug pasaportul, deoarece castigam nu bine, extrem de bine de pe urma calatoriile in scop business, pragul psihologic a fost enorm mai ales sa renunt la atatea beneficii , de care as fi avut nevoie(am de intretinut o familie), ma simt mai usurat insa ,nici eu nu am cultivata credinta de care vorebesc , ci ma rog la Maica Domnului sa mijloceasca pentru mine intarirea pentru vremurile urmatoare ca nevrednic sunt a cere.

sper sa fie de folos.

Cu dragoste frateasca intru Hristos.

Last edited by alecsander_van_doom; 19.12.2012 at 18:32:04.
Vechi 19.12.2012, 18:28:39
UNNOOM
Guest

Implicit

Frecati! Frecati!
Menta e destula!
Vechi 19.12.2012, 18:52:49
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
ok, si eu sunt anti-cip, dar nu cred in toate simbolurile oculte pe care le-ar fii descoperit unii prin lucrurile noastre.

p.s.: cum au reusit sa bage un MOTHERBOARD intr-un carnet? ca sincer, vreau si eu tehnologie asa compacta, pt alte scopuri.
aceasta acest cicuit am pregizat era "de tip" motherboardcred . cred ca iti dai seama ca nu avea un " Cooler baban, air intake sau racire pe lichid, vreun Quad proc i8. si Nvidia" :)

ci era foarte complex pentru marimea unu pasaport , cel mai bine descris in marime cred ca ar fi ca in afara filelor unde se pun stampile , este o cartela de un polimer sau plastic cu 1,5cm (nu stiu exact) mail lung si mai lat decat un buletin. Dar cert e ca nu era doar un singur cip ce ceva mai mai multe .

Cu dragoste frateasca intru Hristos
Vechi 19.12.2012, 18:54:02
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Frecati! Frecati!
Menta e destula!
Iertare

Si multumim.
Vechi 19.12.2012, 19:45:39
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Frecati! Frecati!
Menta e destula!
Doamne iarta-l ca NU stie ce spune!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Vizita papala in 2013 ? Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 92 13.09.2012 21:04:03
Dictatura Biometrica atinge Onestiul aristide Stiri, actualitati, anunturi 7 19.08.2009 21:18:43
Se schimba cartile de identitate Capy Generalitati 21 06.05.2008 18:59:20
Scurt pasaj dntr o carte noua scristim Intamplari adevarate 8 24.03.2007 00:06:13