Citat:
În prealabil postat de Yasmina
O fi o sarbatoare care subliniaza caracterul intim al familiei,insa toata sarbatoarea in sine se reduce doar la mesele prea imbelsugate si risipa de bautura,galagie,glume desantate si rasete grohaitoare.
Chair si-au anuntat vizita niste rude,si nu-s fericita de loc!!!
Pt asemea petreceri si deranj avem tot timpul din an,acum simteam nevoia sa am in Craciun linistit,meditativ si mai ales sa nu fiu amfitrioana!
|
Fiecare persoana in parte isi pune amprenta asupra atmosferei, in special gazda care poate intr-o mare masura sa influenteze modul in care se desfasoara intalnirea. Cunosc situatia descrisa mai sus, cam asa sarbatoreau parintii nostri. Si noi avem uneori musafiri, iar pentru mine este o adevarata placere, totul mi se pare odihnitor, placut, vorbim, mai spune fiecare cate ceva interesant. Mancarea este nici prea multa, nici putina. Am ajuns sa apreciez altfel vizitele de cand am nascut. De atunci stau cam mult in casa (ies mai rar, de cele mai multe ori in parc si la cumparaturi) si cand se anunta cineva sunt tare incantata.
Incearca sa organizezi seara asa cum vrei. Desigur, depinde si de invitati, dar eu sunt pentru o seara alaturi de musafiri decat sa fiu singura in seara de Craciun. Cu siguranta dupa plecarea lor (sau dupa ce se vor culca, daca raman la tine) vei avea un moment de meditatie pe care il vei simti mult mai intens. Mi-a placut ce spunea un Parinte, si anume ca noi oamenii suntem mereu grabiti, mereu pe fuga si nu mai avem timp sa pretuim persoana, nu ne mai bucura intalnirea cu omul, fie ea si intamplatoare. Nu este cazul la tine, am inteles ca doresti sa simti mai intens si mai duhovniceste aceasta sarbatoare deosebita, dar pe mine aceste cuvinte m-au ajutat sa inteleg cat de valoros este omul, persoana.