Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Nu-i o glumă, este o perspectivă la care trebuie să ne gândim, dar nu din interiorul unor nevroze colective travestite religios și nici inventând, patetic, gherile antisistem înainte de vreme în contul unor speculații profetice arbitrare. Deocamdată, subiectul controlului electronic și a implicațiilor aferente trebuie abordat pe terenul căruia îi aparține în momentul de față: domeniul politic, fiindcă partenerii acestei dezbateri sunt statul și cetățenii. Biserica, prin reprezentanții ei instituționali, trebuie să participe la acest dialog prezentând viziunea creștină asupra libertății persoanei și a limitelor controlului pe care îl exercita cezarul dincolo de care nu mai e loc de nicio negociere. În funcție de evoluția acestui dialog și a consecințelor lui, vedem ce este de făcut.
Dar nu așa, că-l vedem pe Obama interpretând un discurs politic ambiguu la televizor și gata, fugim toți în pădure.
E.G., cred că îmi dau seama în ce capcană psihologică ai căzut, citind printre rândurile dialogului tău cu Alin, un fel de combinație stranie de tango cu ju jitsu. Nu-i treaba mea, dar ți-ar prinde bine o autoevaluare de sine "la sânge", desigur, în taina forului tău interior.
|
Alin a intins "capcana" prin acel mecanism psihologic fin: cea mai buna cale de aparare e atacul! si daca n-as fi sesizat-o, topicul ar fi fost inchis din pricina loviturilor de ju jistu! (sunt oameni care prin intimidare - agresiune verbala sau priviri amenintatoare, ton rastit (in viata reala) cauta sa te determine sa fugi.. sa abandonezi) :)
iar singura evaluare ce mi-o pot face e ca in empatia ce-o am fata de semeni, mai cred cu naivitate ca s-ar putea aprecia putintel anumite atentionari! (stiu ca traim intr-o jungla, abia mai vezi un zambet, o privire senina, toti iti sunt ostili de cum intri pe usa) dar parintele meu imi spune intr-una: in fata fierului, tu fa-te foc! (poate de aici tangoul, mai stii!!) :D
din nefericire, vad ca se fenteaza mereu discutia despre legatura dintre numerotarea omului prin cip, ca avand profund impact duhovnicesc!
constat ca nu s-a sinchisit nimeni sa deschida linkul cu talcuirea despre fiara!! de unde rezulta ca adunarea asta de pe forum e mai mult o sezatoare de bunici care veniti cu fuiorul, care cu torsul sau cu impletitul ciorapilor de lana si pufaind din pipe!! si care deapana amintiri din copilarie...
daca are totusi cineva curiozitatea sa deschida cartulia aceea postata in raspunsul-"tango" catre Alin, va observa ca la pagina 23, la Capitolul "Depersonalizarea" este mentionata intrebarea/beton aparuta de mii de ori in mintile "rationale": Ce legatura are operatia tehnica, formala, de atribuire a CIP-ului (in carte scrie CNP, ceea ce inseamna acelasi lucru, pentru ca cipul final ar contine exact CNP-ul propriu) cu religia sau sfera moral-spirituala? Numarul personal de identificare se da de catre sistemul computational si se utilizeaza in toate sferele de existenta pentru ca numele omului sa fie sters pe totdeauna din Cartea Vietii!! Numele presupune a avea o personalitate. Despre cuvant putem vorbi referindu-ne la orice obiect, numele este ultima expresie in cuvant a incepututul personal, asa cum numarul este inceputul impersonal. Iar din Sfanta Scriptura stim ca in viata vesnica vor intra cei ale caror NUME sunt scrise in Cartea Vietii!! Participarea la viata veacului viitor presupune comunicarea personala, ipostatica cu Dumnezeu, vederea fetei LUI!! Or, pierderea definitiva a numelui din punct de vedere social, inseamna moarte civica si istorica, disparitie definitiva...
Numele numeric (CNP-ul) nu exprima doar ideea multimii depersonalizate, ci semnifica apartenenta, conectarea obiectului cu un numar la sistem, iar in cazul dat a OMULUI - identificat la sistemul fiarei! De aceea acordul nostru de azi cu primele elemente ale viitoarei dictaturi antihristice inseamna, conform Apocalipsei - Inchinare la Fiara, coparticipare la construirea imparatiei ei, atunci cand oamenii se vor preface intr-o biomasa depersonalizata, cibernetizata, in bioroboti cu microcipuri implantate, purtatori ai numelor numerice sub piele!!
S-a "obosit" careva sa deschida macar intr-o doara cartea aia?? Neeeeee... de ce sa ne doara capu'?!! mai bine sa ne "aranzeze" guvernu ca noua ne e lene si sa gandim!! dar intre timp plangem "of, ce viata grea, Doamne!!"
autoevaluare "la sange" zici??? nu fii haios!