View Single Post
  #1  
Vechi 03.01.2013, 14:22:48
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned
 
Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 178
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
(...)
Exemplul cu Cain l-am dat ca sa arat ca a fost ceva similar, e posibil ca neanderthalienii sa fi trait dupa potop, o rasa din Europa si Orient. Protestantii spun de 6000 de ani, in ortodoxie sunt alte date, luate dupa Hronografe, in jur de 7500 de ani. Distanta nu pare sa fie fixa, din moment ce Eva mitocondriala e datata de la 95.000 de ani pana la 5.000 de ani, dupa alti specialisti. Unii au o incredere prea mare in ce spune stiinta in acel moment, uitand ca si oamenii de stiinta stiu ca datele se schimba pe masura ce apar mai multe cunostinte. (...)
Deoarece nu stiam ce alti specialisti spun de 5000 de ani (ce bine ar fi fost sa fi dat sursa), ce am gasit si la ceea ce cred ca va referiti este aceasta hartie stiintifica:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15457259

Daca vorbiti de alta sursa, va rog sa o dati!

Citat:
If a common ancestor of all living humans is defined as an individual who is a genealogical ancestor of all present-day people, the most recent common ancestor (MRCA) for a randomly mating population would have lived in the very recent past. However, the random mating model ignores essential aspects of population substructure, such as the tendency of individuals to choose mates from the same social group, and the relative isolation of geographically separated groups. Here we show that recent common ancestors also emerge from two models incorporating substantial population substructure. One model, designed for simplicity and theoretical insight, yields explicit mathematical results through a probabilistic analysis. A more elaborate second model, designed to capture historical population dynamics in a more realistic way, is analysed computationally through Monte Carlo simulations.
Daca cititi, aceasta pagina arata ca s-ar putea teoretic sa se obtina aceeasi rata de mutatie folosind un model cvasi-aleator, ce pagina insasi sustine ca nu se intampla! E ca si evolutia ochiului uman, ce prin selectie doar in a obtine dintr-o suprafata fotosensibila ar cere doar ceva de genul 350.000 ani.

Citat:
In fact, eyes corresponding to every stage in this sequence have been found in existing living species. The existence of this range of less complex light-sensitive structures supports scientists' hypotheses about how complex eyes like ours could evolve. The first animals with anything resembling an eye lived about 550 million years ago. And, according to one scientist's calculations, only 364,000 years would have been needed for a camera-like eye to evolve from a light-sensitive patch.
Sursa: http://www.pbs.org/wgbh/evolution/li.../l_011_01.html

Asta nu inseamna ca ochiul s-ar fi format in 364.000 ani, ci doar ca pentru o specie ce se multiplica suficient de repede, este de ajuns daca este agresiv selectata sub 400.000 de ani in forma actuala completa. Craniul uman a crescut de 2.5 ori fata de stramosul comun ce il avem cu cimpanzeii in maxim 7 milioane de ani (estimarile sunt intre 4 si 7), dar umanitatea a fost selectata sub multe alte criterii: mersul perfect vertical, capacitatea de a trai o viata sociala. Daca ar fi fost doar creierul, probabil ca s-ar fi reusit asta in cateva sute de mii de ani (presupunand ca au existat stramosii comuni acum cateva sute de mii de ani, si nu milioane).

Ca oameni am reusit aceasta performanta de a multiplica ce au cu plantatiile (sa oferim productii ce cateodata sunt zeci de ori mai mari), animalele (in a oferi mai multe produse consumabile, sau protectie si confort precum cainii, vitele, etc.)

Problema ce trebuie sa o aratati ca sa puteti confirma pagina, este sa aratati cum populatiile ce au fost izolate cultural, social (de genul aborigenilor) ce exista artefacte datate acum 50000 ani facute de ei, si ce au fost izolati geografic pentru aceeasi perioada, ar fi aratat ca pentru ei nu s-ar fi aplicat exact ideea ca aborigenii nu s-au separat dpdv cultural cu populatiile de pe restul planetei.

Last edited by Ciprian Mustiata; 03.01.2013 at 14:25:57.
Reply With Quote