![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15457259 Daca vorbiti de alta sursa, va rog sa o dati! Citat:
Citat:
Asta nu inseamna ca ochiul s-ar fi format in 364.000 ani, ci doar ca pentru o specie ce se multiplica suficient de repede, este de ajuns daca este agresiv selectata sub 400.000 de ani in forma actuala completa. Craniul uman a crescut de 2.5 ori fata de stramosul comun ce il avem cu cimpanzeii in maxim 7 milioane de ani (estimarile sunt intre 4 si 7), dar umanitatea a fost selectata sub multe alte criterii: mersul perfect vertical, capacitatea de a trai o viata sociala. Daca ar fi fost doar creierul, probabil ca s-ar fi reusit asta in cateva sute de mii de ani (presupunand ca au existat stramosii comuni acum cateva sute de mii de ani, si nu milioane). Ca oameni am reusit aceasta performanta de a multiplica ce au cu plantatiile (sa oferim productii ce cateodata sunt zeci de ori mai mari), animalele (in a oferi mai multe produse consumabile, sau protectie si confort precum cainii, vitele, etc.) Problema ce trebuie sa o aratati ca sa puteti confirma pagina, este sa aratati cum populatiile ce au fost izolate cultural, social (de genul aborigenilor) ce exista artefacte datate acum 50000 ani facute de ei, si ce au fost izolati geografic pentru aceeasi perioada, ar fi aratat ca pentru ei nu s-ar fi aplicat exact ideea ca aborigenii nu s-au separat dpdv cultural cu populatiile de pe restul planetei. Last edited by Ciprian Mustiata; 03.01.2013 at 14:25:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce am facut, e sa urmaresc citatele de mtDNA ce ziceau ca "ar putea fi de 5000 de ani", si toate duceau la aceasta pagina stiintifica. Ca sa nu ajung intr-un joc in care este: eu zic ca pagina este falsa - ce l-am zis, si dumneavoastra spuneti la urma: dar nu asta era pagina, va rog pe dumneavoastra sa spuneti ce pagina stiintifica vorbiti, sau sa spuneti o pozitie care dumneavoastra sunteti de acord. Daca este acea sectiune din Wikipedia, si este pagina care v-am dat eu referinta, problema ramane: pagina foloseste un model pe calculator imperfect, si perfectiunile sunt spuse in descriere. Probabil ca nu intelegeti ce inseamna o simulare Monte-Carlo (ce eu unul am ajuns sa stiu ce e, ca muncesc in calculatoare, si e invatata in facultate) si probabil pagina nu va spune multe in continut. Deci ce aveti de facut e sa faceti unul din 2 lucruri: - luati citatul, urmariti referinta (in Wikipedia, sau de unde ati luat citatul) si dati click pe el. Daca el duce la un ziar,sit, etc. ce spune ca "un studiu spune ca ... ", vedeti si cautati inapoi ce studiu (daca are link) si dati click pe el. Si veti ajunge la sursa. Daca NU are sursa, scrieti un email la ziar/sit/admin si cereti sursa - referinta de unde origineaza ideea, postati-l aici. Daca referinta este greu de citit, cautati sursa anterioara (ce are link direct la sursa!), ce de obicei face un sumar la ce a fost spus in original. Astfel se poate confirma usor daca rezumatul corespunde cu sursa. Cateodata puteti avea dubii daca sursa este corecta sau abstractul este corect (poate nu intelegeti limbajul tehnic, ce e normal). Pentru aceasta, puteti cere rezumatul la un student/profesor care stie limbajul si sa spuneti sa va imparta in limbaj clar ce spune. Stiu ca acest raspuns este plicticos, dar daca faceti asta, si dati sursa, este usor de urmarit sirul de idei al dumneavoastra. Aceste surse, desi va ingreuneaza in a da raspunsul, va protejeaza de doua lucruri: ca anumite idei pot fi gresite si le puteti corecta (poate rezumatul sursei omite ideea esentiala a pozitiei initiale) si este foarte usor si pentru ceilalti sa stie daca ati facut o greseala sau ei au facut o greseala sa vada unde este diferenta intre surse. Daca sursele sunt diferite, ele se pot ordona si prioritiza. De genul, daca vine Bill Clinton ce spune ceva bun ca nu a cunoscut niciodata Monica Lewinski si pe de alta parte David Wolpe - un rabin - spune ceva rau despre Bill, probabil se poate vedea ca primul s-ar putea sa incerce sa isi salveze imaginea, iar celalalt pur si simplu este indignat... De asemeni daca D. Wolpe va spune data viitoare ceva si de 9 din 10 cazuri a spus adevarul, foarte probabil ca este o sursa mai de incredere decat Bill Clinton, cel putin in cazul cu Monica Lewinski. Daca am fost destul de descriptiv, va rog sa urmariti acest link: https://www.youtube.com/watch?v=LdnZ1l5TxJk Raspunsul cu aborigenii: Citat:
Last edited by Ciprian Mustiata; 04.01.2013 at 17:52:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"The identical ancestors point for Homo sapiens has been estimated to between 15,000 and 5,000 years ago, with an estimate of the human MRCA living about 2,000 to 5,000 years ago, that is, estimating the IAP to be about three times as distant as the MRCA." Sursele sunt: Rohde, DLT , On the common ancestors of all living humans. Submitted to American Journal of Physical Anthropology (2003), p. 27. Rohde DL, Olson S, Chang JT (September 2004). "Modelling the recent common ancestry of all living humans". Nature 431 (7008): 562–6. Bibcode 2004Natur.431..562R |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci simularea ca sa devina ca o dovada a 5000 de ani, trebuie sa fie confirmate absolut premizele studiului. Probabil ca si ideea ca "populatia se dubleaza fiecare 150 de ani" ar dovedi acest pamant foarte nou. Insa premizele, neconfirmate cu dovezi, nu confirma decat: "daca premizele mele sunt adevarate, pot arata ca premizele mele sunt adevarate". https://www.youtube.com/watch?v=w5eFM6C3lfc |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am dat doua surse de la doua articole, nu era doar acel articol de pe wikipedia, mai era unul dar nu l-am citat. Dar e un fapt acceptat in prezent in stiinta, chiar puneam problema daca oamenii de stiinta ar renunta la evolutionism cei ce sustin evolutionismul teist poate ar continua sa spuna ca e adevarat, dar s-au inselat oamenii de stiinta. Cum fac cei ce sustin pamantul plat sau alte asemenea teorii. P.S. La restul raspund data viitoare, ca nu mai am timp. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In fapt ambele pagini discuta aceeasi metoda, singura diferenta este ca pagina din 2004 aplica o metoda aleatoare mai realista, anume Monte Carlo. Dar premizele paginii sunt aceleasi, si le subliniez mai jos: Citat:
Iar chiar Chang spune despre limitarile acestui model: Citat:
Deci ce arata acest studiu in detaliu (folosind 3 modele, dar nici unul fiind Monte Carlo, precum pagina din 2004, ce incearca sa imbunatateasca modelul), e ca omenirea exista de cel putin 150.000 de cand mt-Eva a fost datata. Insa datorita diferitelor catastrofe (precum glaciatiuni) si migratii, este posibil ca o mama mai recenta sa fi existat, poate acum 50.000 de ani ce sa fie mama intregii umanitati, dar ea sa aiba aceleasi mutatii cu mt-Eva, si similar un Y-Adam ce este 50.000 de ani. De ce 50.000 ani? Pentru ca de atunci se stie ca exista o grupare ce s-a izolat geografic de Homo Sapiens din Africa (aborigenii ce s-au izolat in Australia/Papua Noua Guinee, etc). Vedeti ca pagina nu contrazice la nici un nivel ca mt-Eva si Y-Adam nu au o anumita durata in timp de peste 60.000 de ani! In fapt o situatie dramatica, in care anumita incrucisare in cadrul omenirii a fost facuta cu forta a fost legata de invaziile mongole: Citat:
In concluzie: daca sa zicem ca s-ar dovedi ca cel mai recent parinte ar fi 7500 ani, asta ar fi intr-o umanitate ce a evolutat sau cel putin existat de cateva sute de mii. Cu siguranta toti copii lui Y-Adam au fost nascuti acum 142.000 de ani, dar probabil a fost un "Adam mai recent" ce ar putea fi existat 7500 de ani (subliniez, este absurd dat fiind evidentele ca populatii au fost izolate geografic si social cel putin de 50.000 ani precum aborigenii) ce s-ar fi incrucisat cu toate ipoteticele mame alte timpului sau si ar fi dat nastere la intreaga umanitate. Aceste modele nu arata decat o limita minima teoretica a primilor parinti, iar mtAdn si Y-Adam arata o limita maxima teoretica in care acest Adam a existat. Last edited by Ciprian Mustiata; 09.01.2013 at 08:08:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- deci din ce am cautat nu exista nici o pozitie ce zice ca prima mama identificata cu mtDNA a fost datata acum 5000 de ani. - singurul lucru care l-am gasit este ca aplicand o simulare (pe calculator) Monte Carlo (ce e o aproximare folosind modele aleatoare) ar putea crea toata diferenta genetica in doar 5000 de ani - aceasta pagina este sursa aceste afirmatii pe Wikipedia ce spune de 5000 de ani. Daca aveti alta sursa, trebuie sa imi spuneti care! - aceasta pagina are abstractul ce zice apriori problema cea mai mare a algoritmului, anume ca va considera ca oamenii se vor incrucisa aleator (depinzand de pozitia geografica) si ca nu vor exista bariere in reproducere Deoarece evreii cauta sa se incruseze doar cu evreii, ortodocsii doar cu ortodocsii, albii de obicei doar cu albii in perioade rasiste, si deoarece au fost bariere in reproducere legate de glaciatiuni de exemplu, faptul ca anumite trasaturi sunt preferate in anumite culturi (fata blonda cu ochi albastri e preferata fetei brunete cu ochi caprui), face ca cei 5000 de ani sa fie un minim teoretic ce in practica este de neatins. Si in fapt exista dovezi ca oamenii s-ar fi reprodus acum 40.000 de ani in Australia, deoarece exista artefacte ce sunt datate in aceasta perioada. Acest lucru nu arata decat ca pagina este doar un model teoretic ce teoretic ar fi posibil, dar nu este practic. Dumneavoastra daca considerati ca modul de gandire sare peste cateva lucruri, va rog sa spuneti care: - am gresit sursa; - am gresit abstractul - am gresit ca pot infirma pagina exemplificand exact cu problema ce este scrisa in abstract, etc. Datarea "primei Eve" este cu 50% mai veche decat a "primului Adam" (adica 200.000 ani fata de 140.000 ani). Stiti oare de ce? Puteti spune in cateva cuvinte de ce credeti ca acesta este cazul? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|