View Single Post
Vechi 06.01.2013, 11:54:11
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De aceea noi ne ghidam dupa Iisus, atat in ce priveste invatatura revelata, cat si comportamentul. Nu dupa un om, nici macar daca e Patriarh, daca spune altceva decat adevarul revelat.
De nenumarate ori, pe acest forum, s-au dat citate din Sfanta Scriptura cu privire la faptul ca marturia despre noi insine nu e valabila. Daca dumneavoastra v-ati ghida dupa Domnul Isus ati face faptlele Lui. Este valabil si pentru mine si pentru oricine. Acuma insa, eu as avea scuza ca fiind catolica, inselata de papa si de cel rau, nu-L am pe Duhul Sfant. Dar dumneavoastra ce scuza aveti?
Citat:
1. Nu am auzit de aceasta interpretare. Toti oamenii sunt din Adam si apoi din Noe, daca trei s-au adunat si au facut un grup nu inseamna ca unul trebuie sa fie neaparat in Rai, ca sa fie din toate neamurile. Oriunde se indeplinesc conditiile de har, dreapta credinta si faptele credintei e posibila mantuirea. In timpul lui Noe a ramas doar el si familia.
Nu e nici o invatatura. Sunt fragmente din Sfanta Scriptura:
Daniel 7, 13-14:
13. Am privit în vedenia de noapte, și iată pe norii cerului venea cineva ca Fiul Omului și El a înaintat până la Cel vechi de zile, și a fost dus în fața Lui.
14. Și Lui I s-a dat stăpânirea, slava și împărăția, toate popoarele, neamurile și limbile Îi slujeau Lui. Stăpânirea Lui este veșnică, stăpânire care nu va trece, iar împărăția Lui nu va fi nimicită niciodată.

Apocalipsa 7,9-10:
9. După acestea, m-am uitat și iată mulțime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul și semințiile și popoarele și limbile, stând înaintea tronului și înaintea Mielului, îmbrăcați în veșminte albe și având în mână ramuri de finic.
10. Și mulțimea striga cu glas mare, zicând: Mântuirea este de la Dumnezeul nostru, Care șade pe tron, și de la Mielul.
Citat:
2. Ramificarea Duhului Sfant in toate cultele e o invatatura protestanta nou aparuta. In conceptia aceasta musulmanii ar fi cei mai plini de duh, iar penticostalii pe aproape. Harul este cel pogorat la Cincizecime si este in Biserica.
Domnule, de ce imi puneti in gura cuvinte pe care nu le-am spus? N-am nici o treaba cu "ramificarea Duhului Sfant" despre care vorbiti aici. Nu stiu care e definitia "Bisericii" pentru dumneavoastra; din cate stiu eu, musulmanii, neavand intemeiata credinta pe Sfanta Treime, nu pot fi considerati ca fiind o Biserica.
Citat:
3. Chiar sunt unii ortodocsi asa, cei care ajung la trepte mai inalte primesc darul facerii de minuni. Lumina apare in fiecare an de Pasti la Ieruslaim, doar la ortodocsi. Toate indiciile indruma spre ortodoxie pentru cineva care nu e ortodox.
Acei "unii ortodocsi"-eu nu am auzit despre ei. Ortodocsi contemporani care sa fi facut faptele facute de DOmnul nostru nu cunosc. Referitor la lumina de la Ierusalim: nu ma bag in lucruri pe care nu le cunosc. Logic insa, as putea spune ca faptele facute de Domnul nostru au fost vindecarei trupesti si spirituale. NU stiu ce vindecari se fac la Ierusalim, n-am auzit de nici una. Pentru mine Lumina de la Ierusalim nu e o dovada ca Biserica Ortodoxa ar fi unica mantuitoare, cum sustineti.
Reply With Quote