![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce ti se pare "ciudatenie"?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
19. Ei au ieșit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noștri. Căci dacă ar fi fost dintre ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci au ieșit, ca să se arate că nu toți sunt dintre ai noștri. 20. Dar voi ați primit ungerea din partea Celui sfânt, și știți orice lucru. Chiar nu am inteles niciodata acuzele ortodocsilor referitoare la faptul ca din Biserica Catolica s-au desprins unii si altii. Tocmai asta arata ca e de la Dumnezeu: e mereu atacata de diavol si cu toate astea e aparata, intarita, si creste. Primele desprinderi au avut loc in Biserica Primara, ne-o spun si Faptele Apostolilor si scrisorile Apostolilor. Biserica a fost atacata de diavol atunci, este acum si va fi pana la sfarsit, dar nu va fi biruita pentru ca este ghidata de Duhul Sfant si aparata de capul ei, Domnul nostru Isus Hristos. Citat:
O mana de farisei n-au alergat la Hristos si au decis ca nu vor sa lase lumea pentru Dumnezeu. In rest au existat mii de oameni care L-au urmat pe Hristos, Lumina Lumii, ne-o spune Sfanta Scriptura. Iar samanta Cuvantului a rodit, si a rodit si a crescut... Cei care nu au recunoscut Lumina iubeau mai mult intunericul, pentru ca asa cum spunea Domnul nostru, nu El marturisea despre El Insusi ci faptele pe care le facea. La fel si cu dumneavoastra: nu marturia ortodocsilor despre ei insisi e valoroasa, ci faptele lor. Daca considerati Biserica Ortodoxa e indreptatita sa spuna ca e singura lumina, iar ortodocsii la fel, e treaba dumneavoastra. Eu nu cred asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
De aceea noi ne ghidam dupa Iisus, atat in ce priveste invatatura revelata, cat si comportamentul. Nu dupa un om, nici macar daca e Patriarh, daca spune altceva decat adevarul revelat. Citat:
2. Ramificarea Duhului Sfant in toate cultele e o invatatura protestanta nou aparuta. In conceptia aceasta musulmanii ar fi cei mai plini de duh, iar penticostalii pe aproape. Harul este cel pogorat la Cincizecime si este in Biserica. 3. Chiar sunt unii ortodocsi asa, cei care ajung la trepte mai inalte primesc darul facerii de minuni. Lumina apare in fiecare an de Pasti la Ieruslaim, doar la ortodocsi. Toate indiciile indruma spre ortodoxie pentru cineva care nu e ortodox. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Daniel 7, 13-14: 13. Am privit în vedenia de noapte, și iată pe norii cerului venea cineva ca Fiul Omului și El a înaintat până la Cel vechi de zile, și a fost dus în fața Lui. 14. Și Lui I s-a dat stăpânirea, slava și împărăția, toate popoarele, neamurile și limbile Îi slujeau Lui. Stăpânirea Lui este veșnică, stăpânire care nu va trece, iar împărăția Lui nu va fi nimicită niciodată. Apocalipsa 7,9-10: 9. După acestea, m-am uitat și iată mulțime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul și semințiile și popoarele și limbile, stând înaintea tronului și înaintea Mielului, îmbrăcați în veșminte albe și având în mână ramuri de finic. 10. Și mulțimea striga cu glas mare, zicând: Mântuirea este de la Dumnezeul nostru, Care șade pe tron, și de la Mielul. Citat:
Acei "unii ortodocsi"-eu nu am auzit despre ei. Ortodocsi contemporani care sa fi facut faptele facute de DOmnul nostru nu cunosc. Referitor la lumina de la Ierusalim: nu ma bag in lucruri pe care nu le cunosc. Logic insa, as putea spune ca faptele facute de Domnul nostru au fost vindecarei trupesti si spirituale. NU stiu ce vindecari se fac la Ierusalim, n-am auzit de nici una. Pentru mine Lumina de la Ierusalim nu e o dovada ca Biserica Ortodoxa ar fi unica mantuitoare, cum sustineti. |
|
|||
|
|||
![]()
Ciudățenie părea oricare din cele două variante:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar noi trebuie sa citim talcuirea acestui pasaj data de sfinti, altfel si protestantii interpreteaza fiecare pasaj cum doresc. Desi daca o luam literal nu e exclus ca sa fie cel putin un ortodox in fiecare neam. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am gasit acum raspunsul exact la intrebarea pusa in topic. Sfantul Siluan Athonitul relateaza povestea unui calugar care avea exact aceeasi intrebare: cum va fi fericit daca apropiatii sai nu vor ajunge in Rai? http://sfantulioancelnou.trei.ro/car...smereniei1.htm
"Un frate sub ascultare de la noi, de la Athos, din mănăstirea rusească Sfântul Panteleimon, obișnuia să se roage neîncetat lui Dumnezeu să-i dea iertarea păcatelor lui. A început să cugete la împărăția cerurilor și gândea: „Dacă-L voi ruga pe Dumnezeu din inimă să-mi ierte păcatele, mă voi mântui poate, dar dacă în rai nu voi afla părinții și rudele mele, mă voi mâhni pentru ei, fiindcă îi iubesc. Ce fel de rai va fi însă pentru mine acesta, dacă acolo mă voi întrista pentru rudeniile mele ce se vor duce poate în iad?” Acest frate păcătos gândea despre împărăția cerurilor: „Așa cum pe pământ nici un praznic nu este vesel dacă nu sunt de față rudele și cei apropiați, tot așa și în rai voi fi întristat dacă nu voi vedea acolo rudeniile pe care le iubesc”. Așa a gândit el timp de aproape șase luni. Și într-o zi, în timpul vecerniei, fratele și-a ridicat privirea asupra icoanei Mântuitorului și a făcut această scurtă rugăciune de cinci cuvinte: „Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine păcătosul” — și vede icoana facându-se Mântuitorul viu, și sufletul și trupul fratelui s-au umplut de o dulceață negrăită, și sufletul lui a cunoscut prin Duhul Sfânt pe Domnul nostru Iisus Hristos și a înțeles că Domnul e milostiv, frumos și negrăit de blând și sufletul a înțeles că iubirea lui Dumnezeu face ca omul să nu-și mai poată aduce aminte de nimeni, și din acea clipă sufletul lui arde de iubire pentru Domnul." |
|
|||
|
|||
![]()
@Catalin2
"A înțeles că Domnul e milostiv, frumos și negrăit de blând și sufletul a înțeles că iubirea lui Dumnezeu face ca omul să nu-și mai poată aduce aminte de nimeni, și din acea clipă sufletul lui arde de iubire pentru Domnul." Interesant. Si ce mai face pilula asta rosie numita "iubire pentru Domnul"? Ce mai uiti inafara de toti oamenii cu care ai interactionat? Uiti si de tine? Lucruri pe care le-ai facut? Poate cu oamenii aia pe care i-ai uitat? Mai esti TU acela care este in Rai si se bucura de drogul/analgezicul acesta suprem? Sau este doar o parte din tine care nu stie ce ai fost si ce ai facut fiind cenzurata divin pentru protejarea firavei fericiri de care se bucura? In alte cuvinte: Va disparea identitatea mea, ceea ce am trudit sa cladesc in viata muritoare, pentru a fi posibil in prima instanta sa ma bucur de cea de apoi? Cei din Iad uita si ei de tine? Suntem toti destinati acestei sorti de exaltare sau damnare eterna? Fara facultati mintale, fara scop personal, doar unelte fericite, insa unelte pentru un Dumnezeu nesatul de venerare? Este o eternitate care merita existenta? Nu vreau sa va jignesc. Sunt intrebari legitime la care as vrea un raspuns concret. Multumesc. Last edited by Carmol; 03.04.2013 at 00:21:08. |
|
|||
|
|||
![]()
N-ar trebui sa fie asa de dificil.
Daca ai fost macar o data teribil de indragostit in viata, ar trebui sa pricepi.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul | spre_rasarit | Generalitati | 70 | 04.01.2012 16:13:17 |
Este posibila cununia religioasa fara nasi? | Samarineanca | Nunta | 6 | 05.09.2010 12:07:08 |
Posibila legatura intre iluministi inselati de draci si reprezentari ale Satanei? | mihailt | Generalitati | 2 | 12.05.2010 18:07:04 |
|