View Single Post
Vechi 08.01.2013, 12:06:14
ixlucian ixlucian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.06.2011
Locație: Pitesti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Sînt foarte curios în cel fel țineți voi postul, dacă aveți o rînduială anume în privința asta. La catolici știu cum e, dar la protestanți și neoprotestanți nu mi-am pus niciodata problema regulilor postului, pînă acum.
Cateva concluzii la care am ajuns citind toate postarile:
- s-a pus accent pe mancare nu pe starea spirituala [vezi Isaia 58 si Matei 6]
- multe discutii au fost deturnate spre o parte sau alta a crestinismului autodeclarat sau nu
- s-au atins foarte putine locuri din Sfinta Scriptura despre ce inseamna a posti in mod adecvat

De aceea as veni cu cateva aspecte in discutie:
-- daca vezi ca este necesara o perioada de post [de la o zi la mai multe] cred ca trebuie exclusa partea in care te gandesti la mancare si trebuie sa te concentrezi pe finalitatea postului, scopul pentru care este tinut. [cunosc pe cineva care era intr-o situatie dificila si Dumnezeu l-a ajutat ca sa tina post "negru" mai multe zile; deci se poate, dar numai cu har de sus]
-- cum s-a mai discutat despre adventisti, as spune ca, de fapt, ceea ce practica ei se poate numi simplu "regim alimentar", nu post, ceea ce s-a afirmat la un moment dat [de fapt si eu as putea spune ca sunt ovo-lacto-vegetarian, dar nu consecvent, adica de 1-4 ori pe luna mai mananc si carne (vita sau pui in general; carnea de porc imi displace, mai ales cea gatita in mod obisnuit si nu trebuie sa fii adventist ca sa nu consumi asa ceva)][vreau doar sa arat ca a avea un anumit stil de viata este ceva ce depaseste limitele unui cult sau ale unei religii]
-- sa fie stabilite perioade clare de post? pentru ce anume? daca toti stim ca in acele zile postim unde mai este gloria si onoarea pentru Dumnezeu sau recompensa omului [vezi Isaia 58 si Matei 6]

Sper ca interventia mea sa aduca mai multa lumina in intelegerea postului real, care se face din necesitate, nu din obligatie [si aici nu intra in discutie persoanele dintr-un anumit cult crestin]

Last edited by ixlucian; 09.01.2013 at 10:19:59. Motiv: calcul gresit
Reply With Quote