![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- s-a pus accent pe mancare nu pe starea spirituala [vezi Isaia 58 si Matei 6] - multe discutii au fost deturnate spre o parte sau alta a crestinismului autodeclarat sau nu - s-au atins foarte putine locuri din Sfinta Scriptura despre ce inseamna a posti in mod adecvat De aceea as veni cu cateva aspecte in discutie: -- daca vezi ca este necesara o perioada de post [de la o zi la mai multe] cred ca trebuie exclusa partea in care te gandesti la mancare si trebuie sa te concentrezi pe finalitatea postului, scopul pentru care este tinut. [cunosc pe cineva care era intr-o situatie dificila si Dumnezeu l-a ajutat ca sa tina post "negru" mai multe zile; deci se poate, dar numai cu har de sus] -- cum s-a mai discutat despre adventisti, as spune ca, de fapt, ceea ce practica ei se poate numi simplu "regim alimentar", nu post, ceea ce s-a afirmat la un moment dat [de fapt si eu as putea spune ca sunt ovo-lacto-vegetarian, dar nu consecvent, adica de 1-4 ori pe luna mai mananc si carne (vita sau pui in general; carnea de porc imi displace, mai ales cea gatita in mod obisnuit si nu trebuie sa fii adventist ca sa nu consumi asa ceva)][vreau doar sa arat ca a avea un anumit stil de viata este ceva ce depaseste limitele unui cult sau ale unei religii] -- sa fie stabilite perioade clare de post? pentru ce anume? daca toti stim ca in acele zile postim unde mai este gloria si onoarea pentru Dumnezeu sau recompensa omului [vezi Isaia 58 si Matei 6] Sper ca interventia mea sa aduca mai multa lumina in intelegerea postului real, care se face din necesitate, nu din obligatie [si aici nu intra in discutie persoanele dintr-un anumit cult crestin] Last edited by ixlucian; 09.01.2013 at 10:19:59. Motiv: calcul gresit |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 18:50:21 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Mantuirea la protestanti! | Templier Knight | Secte si culte | 67 | 20.11.2011 21:13:03 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|