View Single Post
Vechi 08.01.2013, 16:36:20
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Aici e clar că el vorbește despre geocentrism, o teorie absurdă și păgână și satanică a vremii de atunci despre care vorbea și explica în acest text dar cum este un citat scos din context nu se poate știi ce anume credea și susținea sfântul de fapt.

Aici este clar că el vorbește din teoriile păgâne ale vremii de sfera geocentrică a pământului în jurul căreia se învârte soarele și astfel s-ar putea explica ziua și noaptea.

V-am explicat cum se explică zilele și nopțile luminate de luminătorii cerești după cum este Creația într-Adevăr:

1. Luna se vede de peste tot la fel oriunde s-ar afla de parcă ar fi ochii Geocondei care se uită la tine orideunde te uiți la ea. Deci la zenit, la răsărit și la apus de lună vezi aceiași față a lunii mai ales dacă este lună plină. Asta înseamnă că lumina și imaginea în mersul ei prin cer face o curbură astfel că noi vedem imaginea de la zenit a ei oriunde s-ar afla ea pe cer, lucru imposibil în mișcări de sfere deoarece dacă am vedea fața la zenit într-un fel asta ar însemna că ar trebui să vedem fie la răsărit fie la apus o altă parte din sferă!

2. Dacă lumina și imaginile merg curb prin cer, și este posibil asta dacă privim imagini pe deasupra unei surse de căldură, pe deasupra apelor, prin deșert, pe autostrăzi în soare, atunci efectul de fată morgană e clar deci putem crede că lumina nu merge drept și imaginile nu le vedem direct ci pot veni în curbă astfel că așa putem pricepe că și soarelui îi vedem discul și nu partea sferică, deci putem crede că răsăritul și apusul de soare sunt iluzii optice deoarece soarele și luna merg mereu pe deasupra pământului plat denivelat și înconjurat de mări prin părți.

3. Cum curbarea razelor prin mediu impune ca lumina să nu se reverse decât pe un fel de con luminos este foarte clar că în afara conului se lasă întunericul și cum razele se lovesc de păturile plane și de pământ și mări ca într-o oglindă plană este foarte clar că luna este luminată tottal sau parțial din această oglindă și nu direct de soare chiar dacă nouă așa ni se pare când și soarele și luna sunt pe cer în același timp. Defapt luna e luminată de soare din oglinda pământului la granița dintre întuneric și lumină a conului ținând cont că razele se curbează din nou în drumul lor înapoi spre cer și încăodată îndărăt spre pământ în zona unde este noapte.

Poate însfârșit vă faceți o părere corecte despre cum anume soarele, luna și stelele luminează pământul de când Domnul le-a așezat întru tărie prin Cuvânt în ziua a 4-a parcă sau a treia, nu mai știu exact.
Acuma să vezi minune, că daca tot v-am povestit mereu cum e cu Creația pe tot felul de fire de discuție pe forum, iată că azi am văzut că luna și soarele deși se aflau pe cer simultan cam în aceleași poziții ca altădată totuși am văzut că acuma luna era la faza când e foarte subțire, adică partea luminată era azi dimineață ca litera C deși altădată cu toate că se afla față de soare în plină dimineață pe cerul zilei cam în aceiași poziție exact ca astăzi ea era luminată altfel și arăta partea luminată ca un D. Așa că stupoare căci deși cam știu cum este de la Dumnezeu îmi pare totuși inexplicabil.

Caut să pricep și să-mi explic din ce știam de la Dumnezeu cum e cu lumina și pământul plat denivelat și rond în adâncul apelor din părți care-l înconjoară pe lateral și care este luminat de soarele și luna și stelele ce se plimbă pe deasupra și încerc să-mi explic de ce e deosebire între C și D și iată că nu-mi pușcă nicicum nicio explicație logică și plauzibilă căci chiar dacă lumina merge curb prin păturile de aer tot nu se poate explica, mai e ceva care-mi scapă și atunci am sperat la Dumnezeu și m-am rugat preț de o fracțiune de secundă și apoi am mai tot sperat că voi primi și voi ști răspunsul și iată că plin fiind cu apă binecuvântată și sfințită de bobotează căci am băut de dimineață iată că mă trăznește o revelație uimitoare care mă luminează complet de cum e cu fazele lunii pe timpul celor 28 de zile, adică de ce luna are fazele de creștere și de descreștere a părții vizibile și deși se află pe cer în aceleași poziții împreună cu soarele față de noi, totuși odată e subțire ca un C și altădată e groasă ca un D.

Eu credeam că se datorează doar poziției față de soare, adică fiind mai mult sau mai puțin luminată în plimbarea ei pe la marginea conului luminos care vine în curbură din oglinda cea plană a pământului și mărilor, și credeam că asta e singura explicație în sensul că ea intră sau iese din zona de lumină ce se reflectă din oglinda plană a pământului și mărilor ce-l înconjoară în lateral.

Defapt nu e vorba numai de asta căci totuși nu se poate ca să vedem de jos că soarele și luna deși se află în aceleași poziții pe cer față de noi, odată luna să fie un C și altădată un D când și soarele și luna sunt în același timp pe cer căci atunci când am constatat diferențele era dimineață și soarele răsărise ca azi.

Deci ceva nu era în regulă, și nu pușca explicația complet decât în parte...

Și atunci am cerut Domnului prin cuvinte și într-un limbaj sufletesc și al inimii, căci Domnul pricepe rugăciunea inimii și cererile omului, am cerut să-mi explice crezând că voi afla răspunsul și iată că el a venit nu prin cuvinte ci m-a 'trăznit' și m-a trezit:

Este vorba și de căldură și frig și nu numai de poziții, și așa se explică de ce deși se aflau în aceleași poziții pe cer față de mine luna era luminată diferit, adică LUNA este de ghiață și ea este cu atât mai rece cu cât este mai puțin luminată și cu cât este mai rece cu atât lumina solară care merge spre ea de la oglinda plană a pământulului înconjurat pe lateral de mări lumina este mai deviată și ajunge înapoi la pământ o porțiune ce tinde spre litera C și cu cât ea este mai caldă cu atât ea tinde spre D, și invers când este calea spre descreștere. Dar să nu uităm că atunci când vedem C luna descrește și când vedem D luna crește.

Deci când avem lună plină ea este o lună de ghiață dar este o lună caldă căci este luminată total de soare din oglinda cea plană a pământului și mărilor iar apoi ea se răcește treptat până ajunge la forma de C când este cea mai rece lună, luna nouă și apoi începe iar să se încălzească din nou de la razele soarelui până ajunge iar la faza de lună plină și apoi invers ajungând iar la un C.

Explicația fazelor lunii este deci nu numai poziția în raport cu conul luminos făcut de soare și care se refletă din oglinda pământului spre cer, cu lumina având traiectorie în curbură prin mediu ci și încălzirea sau răcirea lunii care impune sub ea prin păturile de aer ca razele să lovească luna și să se întoarcă spre pământ astfel ca noi să vedem doar acea porțiune luminată fie ca litera C fie ca D în funcție deci și de frigul sau de căldura ei din acel moment și nu numai de poziția pe la marginea conului luminos.

Gata, acum știm explica corect formarea anotimpurilor, a electromagnetismului ceresc ce apare prin mișcarea stelelor și se constată cu busola pe pământ și știm acuma explica și fazele lunii.

Să nu uităm nici că marginile creației nu le putem pipăi și vedea dar că avem o creație mică și finită putem pricepe din faptul că ajungem de unde am plecat deși am mers tot drept pe partea plană a mărilor și a pământului denivelat care se află în centrul mărilor ce-l înconjoară în părți... iar dedesubt el șade pe nimic, adică nu e nimic creat sub el și cum e mai greu el atârnă în centru spre jos dizlocând apa spre părțile laterale. Deasupra pământului și a mărilor se află cerul cu stelele și soarele și luna puse întru tărie iar stelele pe firmament ca deasupra să avem apele de sus care nu se adună în adunările lor formând un fel de nori sau pulberi de ape sau volume de ape...

Mulțumim Doamne. Acuma știu mai bine taina Creației, căci e finită, simplă, frumoasă și bună și adâncă în înțelepciunea Ta '...și nu că voi ca să mă laud nici că voi să-i înspăimânt dar științificii tâlhari profitori și comercianți scamatori, cum veniră, se făcură toți o apă și-un pământ' ducându-se la fund ca plumbul cu cărțile lor idolești cu tot.

Last edited by vsovivivi; 08.01.2013 at 17:22:24.
Reply With Quote