View Single Post
Vechi 08.01.2013, 20:49:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
De nenumarate ori, pe acest forum, s-au dat citate din Sfanta Scriptura cu privire la faptul ca marturia despre noi insine nu e valabila. Daca dumneavoastra v-ati ghida dupa Domnul Isus ati face faptlele Lui. Este valabil si pentru mine si pentru oricine. Acuma insa, eu as avea scuza ca fiind catolica, inselata de papa si de cel rau, nu-L am pe Duhul Sfant. Dar dumneavoastra ce scuza aveti?
Nu spun ca eu as face asa, dar dvs. de unde stiti? Nici daca am cunoaste pe cineva nu stim exact, doar Domnul stie ce e in inima acelui om. Desigur, mai e o posibilitate, sa fi ajuns cineva la gradul de sfintenie la care sa primesca darul inaintevederii si sa vada ce face un om. Altfel e doar judecata.
Citat:
Nu e nici o invatatura. Sunt fragmente din Sfanta Scriptura:
Iar noi trebuie sa citim talcuirea acestui pasaj data de sfinti, altfel si protestantii interpreteaza fiecare pasaj cum doresc. Desi daca o luam literal nu e exclus ca sa fie cel putin un ortodox in fiecare neam.
Citat:
Domnule, de ce imi puneti in gura cuvinte pe care nu le-am spus? N-am nici o treaba cu "ramificarea Duhului Sfant" despre care vorbiti aici. Nu stiu care e definitia "Bisericii" pentru dumneavoastra; din cate stiu eu, musulmanii, neavand intemeiata credinta pe Sfanta Treime, nu pot fi considerati ca fiind o Biserica.
Nu ati scris dvs. despre ramificare, eu am scris pentur ca v-am dat explicatia la ce ati scris dvs.: "2. Duhul Sfant e sursa vietii. Bisericile care il au pe Duhul Sfant sunt vii si cresc." Nu reiesie de aici ca spuneti ca in mai multe culte este Duhul Sfant (harul)?
Citat:
Acei "unii ortodocsi"-eu nu am auzit despre ei. Ortodocsi contemporani care sa fi facut faptele facute de DOmnul nostru nu cunosc.
Nu cunoastem pana nu aflam, asadar nu e timpul pierdut, exista multe articole despre sfintii ortodocsi, chiar si pe net. Nu cred ca nu ati auzit de exemplu de sfantul Nectarie, sau chiar parintele Paisie Aghioratul.
Citat:
Referitor la lumina de la Ierusalim: nu ma bag in lucruri pe care nu le cunosc. Logic insa, as putea spune ca faptele facute de Domnul nostru au fost vindecarei trupesti si spirituale. NU stiu ce vindecari se fac la Ierusalim, n-am auzit de nici una. Pentru mine Lumina de la Ierusalim nu e o dovada ca Biserica Ortodoxa ar fi unica mantuitoare, cum sustineti.
Minunile nu se refera numai la vindecari, nici nu e bine sa ne ghidam doar dupa vindecari. Pentru ca si vindecarile pot fi si de la vrajmasul, ba chiar sunt cele mai comune minuni in religiile pagane. Si eu am facut un curs de Reiki, toti cei de acolo erau vindecatori. Va asigur ca nu eram sfant, nici macar prea credincos atunci. La penticostali exista doua minuni, vorbirea in limbi si vindecarile.
Reply With Quote