Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 09.01.2013, 19:29:06
MariaElena
Guest

Implicit Victimele totalitarismului...

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.

Îmi cer iertare pentru greșirea numelui generalului pe care l-a trimis regina Tereza să treacă cu tunurile prin românii din ardeal, am scris din ce mi-am adus aminte. Îmi cer iertare pentru orice neplăcere și durere de cap ce o provoc. Nu sunt eu cel mai smerit, dar pentru că îmi apăr credința nu îmi cer iertare. Pentru că Îl mărturisesc pe Hristos nu am să-mi cer niciodată iertare, oricât de mult îi zgârâie în urechi și pe ochi, pe unii, cuvintele mele.
Sunt întristat pentru lipsa de încredere acordată preoților Bisericii și Sfinților lui Hristos, pe care fratele Priceputu o are. Nădăjduiesc să fie cât mai puțini ca el.

Mulțumesc tuturor celor care nu pe mine mă apărați, ci Adevărul, anume pe Hristos Unul. Pe El pururea să-L mărturisiți, căci toată erezia care va cădea pe piatra cea din capul unghiului, pe Hristos, se va sfărâma. Îndrăzniți.

Blestemata Inchiziție, la fel cu ereziile romano-catolice din care vine, este cel mai mare GENOCID al omenirii tuturor timpurilor, HOLOCAUSTUL omenirii, având crime mai multe decât ale lui stalin, hitler, lenin, mao și ceaușescu la un loc. Și vorbesc Adevărul.

Spune un stareț rus de la Mănăstirea Optina, că antihristul va veni din sânul romano-catolicismului, în cartea Filocalia de la Optina, Volumul 1.

Bucurii tuturor.

Din alta sursa, situatia e cam asa:

Victimele Comunismului:

20 mil. morti in URSS; 65 mil. de morti in China (Mao si prietenii); 1 mil. de morti in Vietnam; 2 mil. de morti in Coreea de Nord; 2 mil. de morti in Cambodgia; 1 mil. de morti in Europa de Est; 150.000 de morti in America Latina; 1, 7 mil. de morti in Africa

Victimele Nazismului:
15 mil. de civili in tarile ocupate; 5,1 mil. de evrei; 3,3 mil. de prizonieri sovietici; 1, 1 mil. deportati in lagare

http://ler.is.edu.ro/~ema/proiecte/t...tatistici.html
Asta ar fi cu victimele totalitarismului. Nu garantez exactitatea cifrelor dar v-am dat sursa.

Daca tot am vorbit (ne-am scris) despre iubirea crestinilor (ortodocsi), haideti sa vedem ce scrie Catehismul ortodox, despre "Cine este aproapele nostru" (sursa: www.patriarhia.ro

<<200. Cine este aproapele nostru?
Raspunsul ni-l da insusi Mantuitorul, in frumoasa parabola despre samarineanul milostiv (Luca 10, 29-37), care a legat ranile si a dat ajutor celui cazut intre talhari, fara sa cerceteze cine este el, ci numai vazandu-l ca este om ca si el. Raspunsul este deci: aproapele nostru este orice om, fara nici un fel de deosebire. Dupa invatatura crestina, toti oamenii sunt fii ai aceluiasi Tata Ceresc. Toti sunt creati dupa "chipul lui Dumnezeu", toti au aceeasi fiinta, se trag din aceeasi unica pereche de oameni (Adam si Eva), stau sub osanda aceluiasi pacat stramosesc, sunt mantuiti prin aceeasi jertfa de pe Cruce si au aceeasi chemare la aceeasi viata vesnica. Adevarul acesta il face pe Sfantul Apostol Pavel sa spuna: "Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte barbateasca si femeiasca, pentru ca voi toti una sunteti, in Hristos Iisus" (Gal. 3, 28).
Pe temeiul invataturii crestine despre egalitatea tuturor oamenilor inaintea lui Dumnezeu si despre egalitatea drepturilor la viata pentru fiecare, s-a ajuns apoi, treptat, la recunoasterea egalei indreptatiri a fiecarui om la bunurile vietii. >>
http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism36.html

Dumnezeu sa ne ajute sa ne respectam aproapele, daca nu resim sa-l iubim din prima!
Vine si iubirea, dar mai intai trebuie sa aflam pe cine trebuie sa iubim. Nu cred ca stim.
Sau, daca ar fi sa vedem cum salta bolovanii de la unii la altii, de pe un topic pe altul, pe forumul nostru, te intrebi asa: Oare cum or fi frate necrestinii, daca cei de pe aici care zic ca sunt crestini se "iubesc atat"?
Doamne ajuta-ne sa nu ratacim calea!

Last edited by MariaElena; 09.01.2013 at 19:31:21.
Reply With Quote