View Single Post
Vechi 14.01.2013, 23:37:31
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Mai am niste intrebari mai jos care mi-ar completa imaginea asupra problemei:

1. Pot sa trag urmatoarea concluzie: "Prin actul sexual se reduce, diminueaza, eliberea o cantitate de hormoni acumulati in corp?" ?

2. Banuiesc ca hormonii se acumuleaza in corp, si sunt eliberati de corp in functie de consumul acestuia. Un fel de "cerere si oferta"?

3. Corpul nu mai produce pe termen scurt cantitati atat de mari de testosteron/alti hormoni, in perioadele de inactivitate sexuala.
Adica, atunci cand stai linistit pe perioade lungi, si corpul se "calmeaza" (la majoritatea, nu la toti).
Dar daca il "agiti", atunci si corpul reactioneaza prin producerea de cantitati mari de hormoni.
1. cred ca da. stiu ca dupa orgasm, se modifica chimia organismului masculin, si scade testosteronul, d-aia multi barbati adorm dupa.
2. nu se acumuleaza, creierul comanda organelor respective cat sa faca, si ele fac. In majoritatea timpului, organele producatoare de hormoni faca cat pentru necesitatile zilnice pt a tine corpul intr-un echilibru. In caz exceptional(de pilda in cazul adrenalinei, cand ai examene sau altele, sau cand te alearga un urs sau un nebun cu o macheta), creierul comanda producatorilor de hormoni: ''vreau hormonul x- ACUM''. Hormonii se elimina de obicei prin transpiratie sau urina.
3.Da. Daca poti sa te controlezi(sau esti fortat de imprejurari), si mergi ''pe gol'' mai mult timp, la un moment dat te lasa si corpul in pace, cand vede ca nu are ce face.
Normal ca reactioneaza, doar apare ''stimulul''.