![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar e nevoie de astfel de imaginatii cu pretentii stiintifice in chestiuni duhovnicesti?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Demetrius; 14.01.2013 at 05:49:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat priveste relatia hipotalamusului cu neocortexul, oare amintirile ori jocul imaginatiei, ori gandirea care isi reiinoieste puii, sirag: nu au, oare, un impact cat de mic? Dar limbajul? Ori, poate vreti sa sugerati, toate acestea presupun imagini? Am rezerve: in sensul ca imaginea, oricat de vie ar fi, are o ancora semantica. Codul vietii noastre sufletesti e dual: imagistic SI semantic. Si e invaluit in haloul energiei motivational-afective. Si al altor energii... Opinia mea, asadar: asceza nu se explica la nivel hormonal. E incomprehensibila biologic. Starea cazuta a omului, da - e comprehensibila biologic (si psihologic). Toti oamenii de stiinta pot descrie, explica si anticipa starea si evolutia unui organism omenesc, macar intre anumite limite. Insa lucrarea duhovniceasca, lipsita de un corespondent lumesc, este deschisa (TAINIC) doar ochiului, mintii si inimii duhovnicesti. Asa cred, eu, sa ma iertati pentru indrazneala... Last edited by cezar_ioan; 14.01.2013 at 02:45:28. |
|
||||
|
||||
![]()
In Romania sigur mor mai multe femei din cauza HPV decat HIV:
"La 30 iunie 2011 numarul persoanelor care traiau cu HIV/SIDA in Romania era de aproximativ 10.642. De la inceputul epidemiei si pana in prezent (1985-2011) in Romania au fost inregistrate 17.038 cazuri cu HIV/SIDA. Compara cu: "Intre 3.000-3.500 de noi cazuri de cancer de col uterin se inregistreaza, anual, in Romania" De asemenea, De la inceputul epidemiei si pana in prezent in Romania au fost inregistrate 5.801 decese datorate SIDA." Compara cu: " In ceea ce priveste mortalitatea prin aceasta forma de cancer, sunt inregistrate aproape 2.000 de decese anual." Deci de SIDA au murit aproape 5800 de oameni in 26 de ani, iar de cancer de col uterin mor aproape 2000 de famei in fiecare an. In 26 de ani mor cam 26 x 2000= 52000... hmmm aproape de 10 ori mai multe femei mor de cancer de col uterin decat mor barbati si femei de SIDA. Unde mai pui ca HPV provoaca si cancer oral care mai omoara un oarecare numar de femei si barbati si cancer de penis (ce-i drept e o forma rara), deci numarul de decese datorat HPV mai creste... Cred ca putem concluziona ca in Romania categoric HPV este un pericol mult mai grav decat HIV. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moise cel dintre talhari s-a chinuit ani de zile pentru ca avea trupul aprins. Sfantul Antonie cel Mare s-a chinuit 10 ani de zile incat nu mai stia ce sa faca, pana a fost eliberat de patimirea trupului. Nu este cum zici tu. Trupul este trup. Unele sunt mai expuse acestei functii, altele sunt mai linistite. Hristos ingaduie sa fim ispititi in trup, ca o cruce pe care sa o ducem. Iar razboiul asta este incununat, daca il trecem cu bine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai am niste intrebari mai jos care mi-ar completa imaginea asupra problemei: 1. Pot sa trag urmatoarea concluzie: "Prin actul sexual se reduce, diminueaza, eliberea o cantitate de hormoni acumulati in corp?" ? 2. Banuiesc ca hormonii se acumuleaza in corp, si sunt eliberati de corp in functie de consumul acestuia. Un fel de "cerere si oferta"? 3. Corpul nu mai produce pe termen scurt cantitati atat de mari de testosteron/alti hormoni, in perioadele de inactivitate sexuala. Adica, atunci cand stai linistit pe perioade lungi, si corpul se "calmeaza" (la majoritatea, nu la toti). Dar daca il "agiti", atunci si corpul reactioneaza prin producerea de cantitati mari de hormoni. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Și cine duce războiul? Și cine biruie?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Când îl "agiți" creezi o dorință. Iar satisfacerea dorinței duce la elimnarea lichidului seminal. Cei robiți de plăcare vor ajunge sărăciși de putere, prin această eliminare în mod repetat a lichidului seminal, fără un rost, fără o rânduială (ținerea posturilor), fără un echilibru. Last edited by ovidiu b.; 14.01.2013 at 13:03:38. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|