Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Hopa!
Mihnea, se cuvine sa imi fac mea culpa: abia acum sesizez, cu ajutorul telefonic al unui bun si bland prieten forumist, ca in citatul pe care l-ai selectat e vorba despre femeile mironosite...
Pai in acest caz pica tot ce ziceam eu. Confundasem subiectul, subiectii, personajele... iertare Mihnea!...
Asadar, frate Leonte, ma alatur lui Mihnea: ce ne poti spune, de fapt? Te rog sa nu ne lasi cu asteptarea-n van!
|
Ce grabnici suntem in a cauta raul si greseala celuilalt, eu fiind cel dintai si mai grav decat toti intrucat, desi "vad" ispita cum se naste intre gandurile mele si-mi sporeste rautatea din inima, tot nu ma abtin din a da peste nas...
1. Maria din magdala era femeia pe care Iisus a salvat-o de la uciderea cu pietre.
2. In pilda celor doi datornici la picioarele Mantuitorului era o alta desfranata care i le spala cu lacrimi si le ungea cu mir. Atunci s-a smintit Iuda cartind.
3. Femeia careia nu i se oprea curgerea de sange de sub pantece, tot pentru curvie era.
Dupa inviere avem in vietile sfintilor exista pe cea mai renumita cuvioasa, Maria Egipteanca.
Am sperat totusi ca aveti o bruma de constiinta sa puneti singurei mana pe carti. Cel mai grav lucru ce reiese din replica fratelui Mihnea este Maria Magdalena ar fi fost o exceptie, ca si cum Hristos ar fi avut o slabiciune pentru ea, dar in rest El nu ar fi petrecut cu desfranatele si cu pacatosii. Oare nu ale Sale sunt cuvintele "nu cei sanatosi au nevoie de doctor" ? Oare nu si-ar fi dorit El ca sa roiasca in jurul Sau toate desfranatele si toti talharii pamantului? Oare nu Hristos i-a dat Har lui Moise Arapul, cel mai mare bandit si violator la drumul mare? Oare nu spune pilda lucratorilor viei despre cei care in ultimul ceas primesc aceeasi parte cu toti care au trudit o viata in lupta cu pacatul?
Deci pentru ce v-ati tulburat voi?... Pentru faptul ca termenul
mironositele femei apare in Binecuvantarile Invierii si acolo se refera strict la cele care au fost la mormant si au primit vestea de la inger? Toate desfranatele istoriei, care s-au invrednicit de Harul Duhului Sfant sunt inaintea lui Dumnezeu precum femeile care au venit la mormant.
Dar toate astea sunt posibile numai dupa cainta...