![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mihnea, se cuvine sa imi fac mea culpa: abia acum sesizez, cu ajutorul telefonic al unui bun si bland prieten forumist, ca in citatul pe care l-ai selectat e vorba despre femeile mironosite... Pai in acest caz pica tot ce ziceam eu. Confundasem subiectul, subiectii, personajele... iertare Mihnea!... Asadar, frate Leonte, ma alatur lui Mihnea: ce ne poti spune, de fapt? Te rog sa nu ne lasi cu asteptarea-n van! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
1. Maria din magdala era femeia pe care Iisus a salvat-o de la uciderea cu pietre. 2. In pilda celor doi datornici la picioarele Mantuitorului era o alta desfranata care i le spala cu lacrimi si le ungea cu mir. Atunci s-a smintit Iuda cartind. 3. Femeia careia nu i se oprea curgerea de sange de sub pantece, tot pentru curvie era. Dupa inviere avem in vietile sfintilor exista pe cea mai renumita cuvioasa, Maria Egipteanca. Am sperat totusi ca aveti o bruma de constiinta sa puneti singurei mana pe carti. Cel mai grav lucru ce reiese din replica fratelui Mihnea este Maria Magdalena ar fi fost o exceptie, ca si cum Hristos ar fi avut o slabiciune pentru ea, dar in rest El nu ar fi petrecut cu desfranatele si cu pacatosii. Oare nu ale Sale sunt cuvintele "nu cei sanatosi au nevoie de doctor" ? Oare nu si-ar fi dorit El ca sa roiasca in jurul Sau toate desfranatele si toti talharii pamantului? Oare nu Hristos i-a dat Har lui Moise Arapul, cel mai mare bandit si violator la drumul mare? Oare nu spune pilda lucratorilor viei despre cei care in ultimul ceas primesc aceeasi parte cu toti care au trudit o viata in lupta cu pacatul? Deci pentru ce v-ati tulburat voi?... Pentru faptul ca termenul mironositele femei apare in Binecuvantarile Invierii si acolo se refera strict la cele care au fost la mormant si au primit vestea de la inger? Toate desfranatele istoriei, care s-au invrednicit de Harul Duhului Sfant sunt inaintea lui Dumnezeu precum femeile care au venit la mormant. Dar toate astea sunt posibile numai dupa cainta... |
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ceea ce ma nelinisteste este ca ati reusit, si de data asta, sa eludati esentialul mesajului si anume ca termenul de mironosite femei nu se scrie cu litera mare, deci nu este un nume propriu unui grup, adica excluzand orice alta femeie de pe fata pamantului, care nu a fost la mormant. Cuvantul mironosite se referea la faptul ca aveau mir asupra lor. Abia spre vremurile noastre, din cauza ignorantei, a capatat o cu totul alta conotatie, care nu mai are nici o legatura cu adevarul. Cum de altfel, doar putine lucruri pe care le-au convenit exegetii, mai au astazi vreo legatura cu Hristos si cu mesajul Sau. Last edited by leonte; 21.01.2013 at 12:00:04. |
|
|
|||
|
|||
|
Leonte:in genealogia lui Hristos din Evanghelia dupa Matei figureaza si patru femei:Tamar,Rahab,Rut si Batseba.Tamar a fost considerata prostituata, Rahab era prostituata,Batseba comisese adulter iar Rut si Rahab nici macar nu erau evreice.Foarte probabil, in zilele noastre, aceaste urme aparent nedemne de un Mantuitor ar fi fost eliminate pentru cu cv lumesc cat mai respectabil.Cine a zis ceva de ,,nebunia propovaduirii crucii"stia el ce spunea dar ce poate nu a intuit apostolul,sau poate a sperat sa nu fie asa,este cum spiritul fariseic a supravietuit si el,grau si neghina,impreuna,pana la sfarsit.Tu de ce te tulburi,nu stiai asta? :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu nu ma tulbur pentru fratii nostrii care tot dezbat de mai bine de 1.000 de ani chestiuni precum : femeia care plangea in casa fariseului, pe sub masa, era sau nu Maria Magdalena. Ceea ce ma tulbura este ca sunt incapabil sa exprim in cuvinte adevarul pe care il caut si pe care incerc sa il traiesc. Si sunt incapabil pentru ca sunt mandru si caut sa le dau peste nas celor ce nu li s-a dat inca sa guste din acelasi pahar din care mi s-a dat si mie. Daca i-as iubi, daca grija mea cea mai mare ar fi intunericul la care se expun, atunci poate ca si cuvintele mele ar avea mai multa greutate... Chiar inainte sa intru pe forum si sa dau peste acest mesaj lamuritor al tau ma luptam cu mine insumi intrebandu-ma "pentru ce intru? ca sa mai dau peste nas cuiva? ca sa vad cat de istet am raspuns ultima data?" Drept urmare al duelului aprig purtat cu mandria timp de 2-3 minute, iata-ma din nou aici !!! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Consideratiile tale imi par acum arbitrare si speculative. E vorba despre o problema biblica al carei talc merita evidentiat, macar in parte. In chestiunea de fata nu mai discutam pareri personale si preferinte subiective. Pur si simplu intrebarea viza cu exactitate un anumit detaliu si interpretarea lui crestina. Ai fi putut sa raspunzi simplu, fara sa faci atata tamtam, la o chestiune care tine de Scriptura. Ceea ce m-a deranjat si ma surprinde in continuare in pozitia ta este ca pui curva-animatoarea de bordel mai presus de femeia care unge cu Mir pe Domnul. Aceasta preferinta - ordine de prioritati in erminia ta, eu nu o pot trece cu vederea. E grav ca vezi doar curve acolo unde Domnul a vazut femeia care I-a pregatit, dupa Traditie, trupul pentru slujba inmormantarii ungere de care, mai apoi, in iuresul evenimentelor nu a mai avut parte, precum stim. Parca ziceai ca ai cantat la strana... Nu ai luat aminte in cantari despre aceasta nuanta?... Iuda nu s-a smintit pentru ca o curva spala picioarele Domnului, ci pentru ca Mirul Sfant era, in mintea lui ingusta si in inima lui vanduta, irosit... Asadar, leonte, cand te mai poarta gandul la femeile mironosite, adu-ti aminte ca nu de curve e vorba in Scriptura, ci de Puterea si Dragostea lui Hristos Dumnezeu. Iar mironosita nu e un cuvant care vine de la curva - animatoare de bordel, precum sta engramat in cultura ta teologica, ci vine de la sfantul-sfintitorul Mir. Mir - mironosita. Poate te folosesti de acest mic detaliu si nu te mai repezi la jugulara cu atata nesat agresiv. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 21:09:21 |
| Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 14:18:21 |
| Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 20:42:24 |
| Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 22:30:02 |
|
|