Citat:
În prealabil postat de leonte
Eu nu sunt interesat sa mi se dea dreptate, ci sa mi se dea Adevarul. Iar daca sunt in vreo alunecare, arata-mi in acelasi fel in care m-am straduit sa iti arat si eu tie(voua)!
Confunzi cumva uleiurile parfumate din India, pe care femeile le-au cumparat de la vreo taraba a unui negustor elin, cu Sfantul si Marele Mir?
|
De ce sa dai exemple inexacte cand adevarul este scris? Femeile mironosite nu sunt multe si nu au fost desfranate toate, ci doar una. Sfintele femei mironosite sunt exact acele femei care au mers la mormantul Mantuitorului ca sa unga trupul Sau mort cu mir. Acel mir,ai dreptate, era chiar ulei parfumat cumparat de la negustori.
Este adevarat ca exista o mare multime de foste desfranate care si-au schimbat viata si au primit Har de la Dumnezeu si au devenit sfinte. Pentru viata lor de infranare de dupa momentul pocaintei in calendar sunt numite cu titlul de sfinte cuvioase.
Exista cateva tipuri (categorii) de sfinte (mucenite, fecioare, cuvioase, mironosite, intocmai cu apostolii...). Fiecare are vrednicia ei... fiecare a avut si pacatele ei... unele femei sfinte au fost desfranate.
Adevarul este ca e pacat sa denigrezi pe cineva si este un mai mare pacat sa denigrezi sfinte cinstite in biserica. A spune ca o fecioara a fost desfranata (chiar iertata si sfintita apoi) este un neadevar si o impietate.
Eu am inteles mesajul tau, dar invata sa folosesti exemple adevarate. Nu poti demonstra adevarul cu minciuni. Eu personal cred ca ai folosit gratuit cuvantul mironosite fiind in necunoastere de cauza, mai exact te-ai bazat pe utilizarea populara a cuvantului. In crestinism insa mironositele sunt strict femeile care au mers la mormant ca sa unga pe Mantuitorul cu mir.