Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 24.01.2013, 16:32:26
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Postu' negru fără rugăciune e bun dar are aripile frânte, căci nu duce la milă ci la lăudăroșenie și la mulțumirea de sine care se felicită mereu căci își rememorează și-și înflorește succesele.

Dacă postești și te și rogi ca să te vadă și să te știe lumea că postești atunci te surpi, te păcălești și te amăgești singur fără să-ți dai seama punându-ți nădejdea în tine.

Postul negru trebuie să fie permanent și permanent ascuns și permanent amestecat cu puțină rugăciune și cu gândul la Dumnezeu ca să curgă mila prin tine. Și el trebuie rânduit pentru că lupu' stă la pândă și așteaptă prilejul când ești mai dispus a primi mita cu fetițe și mâncare spre trădare și răzbunare, deci lupu' așteaptă prilejul să se lepede de Dumnezeu cât ai clipi, când privești cu coada ochiului sau lateral și nu direct adică din ascuns.

Ritmul trebuie să fie așa:
LMiV-post negru și de dulce, adică să uiți de grija lumii care se gândește la tine.
Ma,J,S,D-dezlegări la dulce când nu e post și maxim două mese pe zi după ora 12-15 și după 20, iar când e post, o singură masă după ora 15. În sărbători sunt dezlegări la undelemn, vin, pește.

Principală în post e privegherea, adică să veghezi să nu te scoți mereu în evidență ca primul în toate... să nu râvnești la..!

Dar unii poate că știți mai bine 'care este postul și rugăciunea care îmi place Mie'.
Rugăciunea trebuie făcută zilnic, indiferent dacă mîncăm sau nu. Evident că postul e la pachet cu rugăciunea.

Nu lauda e scopul, ci dragostea pentru cel bolnav și eventual sărac. Apropo de postul care-I place Domnului, să rupem lanțurile nedreptății de pretutindeni încercînd să convingem oamenii să mănînce sănătos ca să nu să se mai îmbolnăvească ușor și să arătăm celor cu boli aparent netratabile că Domnul a avut grijă pînă și de aceste niveluri de cădere a omului, punîndu-i la dispoziție metode alternative absolut naturale prin care se poate vindeca. Să arătăm lumii că nu este obligatoriu să cumpărăm de la farmacie ca să trăim. Să fim altruiști, postind.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote