View Single Post
Vechi 25.01.2013, 14:39:36
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Da, Karine, asta spune Parintele Savatie :)
In postarea anterioara m-am referit la afirmatia Parintelui Arsenie Boca, cum ca Dumnezeu chiar daca ne iarta, tot ne pedepseste.
Acolo se face referire la niste versete ale Vechiului Testament:
E posibil sa fie vorba si de o greseala de traducere dar e putin probabil:

(Naum 1,3) - Biblia in versiunea Anania:

Domnul e îndelung-răbdător
și mare-I este tăria
și pe cel vinovat nu-l va lăsa Domnul nepedepsit;
calea Sa e'n capătul drumului și'n vârtej ,
norii sunt pulberea de sub picioarele Lui.

Putem citi urmatoarele in Biblie (versiunea Anania) la (Ieșirea 34,6-7):

Și Domnul i-a trecut pe dinainte strigând: Domnul, Dumnezeu îndurat și milostiv și'ndelung-răbdător și mult-milostiv și adevărat,
Cel ce păzește dreptatea și face milă cu mii și mii, Cel ce șterge fărădelegile și nedreptățile și păcatele, dar nu-l lasă nepedepsit pe cel vinovat, fărădelegile părinților ținându-le asupra copiilor și asupra copiilor copiilor, asupra celui de al treilea și al patrulea neam!

A se vedea si (Deuteronom 5,9-10 sau Ieșirea 20,5) - face parte din poruncile din Decalog.

În schimb la Iezechiel 18 (bibila in versiunea Anania) putem citi următoarele:

Fiul omului, ce înțelegeți voi prin această zicală de printre fiii lui Israel, care zice:
"Părinții au mâncat aguridă
și fiilor li se strepezesc dinții?".
Viu sunt Eu! zice Domnul: Zicala aceasta nu va mai fi spusă în Israel!
Că toate sufletele sunt ale Mele; precum sufletul tatălui, tot așa și sufletul fiului: ale Mele sunt; sufletul care păcătuiește, acela va muri.
Dar omul care va fi drept, care îndeplinește judecată și dreptate,
care nu va mânca pe munți și nicicum nu-și va ridica ochii spre născocirile idolești ale casei lui Israel și nu va pângări femeia aproapelui său, iar de femeia ce se află'n vremea necurăției nu se va apropia
și pe nici un om nu-l va asupri, ci va înapoia zălogul datornicului său, cel care nu se va face vinovat de nici un jaf, ci pâinea sa o va da celui flămând, iar pe cel gol îl va îmbrăca,
și mâna și-a întors-o de la nedreptate, și camătă sau adaos nu a luat, și dreptate a făcut și'n poruncile Mele a umblat, acesta nu va muri întru nedreptățile tatălui său, ci negreșit va trăi.
Dar dacă tatăl său cu răutate îi va face cuiva necazuri sau va face jaf, acela împotrivire a făcut în mijlocul poporului Meu, și'ntru nedreptatea sa va muri.
Dar dacă voi veți zice: De ce n'a purtat fiul nedreptatea tatălui său?...: De vreme ce fiul dreptate și milă a făcut, toate legiuirile Mele le-a păzit și le-a plinit, el negreșit va trăi.
Dar sufletul care păcătuiește, acela va muri; și fiul nu va purta nedreptatea tatălui său, iar tatăl nu va purta nedreptatea fiului său; dreptatea celui drept va fi asupra lui, iar nelegiuirea celui nelegiuit va fi asupra lui.
Dacă însă nelegiuitul se va întoarce de la toate fărădelegile sale, pe care el le-a făcut, și toate poruncile Mele le va păzi și va face dreptate și milă, acela negreșit va trăi și nu va muri;
nici una din nedreptățile pe care le-a făcut nu va fi pomenită; el în dreptatea lui pe care a făcut-o, întru aceea va fi viu.
Oare voiesc Eu cu tot dinadinsul moartea nelegiuitului zice Domnul , sau mai degrabă să se abată de la calea lui cea rea și să fie viu?
Dar dacă omul drept se va abate de la dreptatea sa și va face nedreptate, atunci, potrivit tuturor fărădelegilor pe care el, nelegiuitul, le-a făcut, nici una din dreptățile pe care el le făcuse nu va fi pomenită, ci întru greșala cu care a greșit și întru păcatul cu care a păcătuit, întru acelea va muri.
Dar voi ați zis: "Calea Domnului nu-i de îndreptat...". Ascultați acum voi, toată casa lui Israel: Oare nu e calea Mea dreaptă? Nu cumva calea voastră e cea dreaptă?

.................................................. ................................

http://www.biblia-bartolomeu.ro/index-C.php?id=VT-Iz-18
Reply With Quote