![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata cat de minunat intelege dreptatea dumnezeiasca parintele Savatie Bastovoi prin intamplarea de mai jos:
Cateva zile in urma a venit la mine la spovedanie o fetita de vreo 8 anisori. O iau de cap si o intreb: “Cum te cheama?” “Lenuta”. “Ia-n zi Lenuta, ce s-a mai intimplat, ce te framanta?” Zice: “Am ganduri rele despre Dumnezeu”. “Mai, mai, Lenuta, si ce fel de ganduri rele ai tu despre Dumnezeu?” “Ca Dumnezeu e rau”. “Dar cum ti-ai dat tu seama ca Dumnezeu e rau?” “E rau, pentru ca El ii pedepseste pe oameni”. “Chiar asa? Pe care oameni ii pedepseste El? Stii tu vreun om pe care l-a pedepsit Dumnezeu?” “Pe oamenii necredinciosi”. “Cine ti-a zis tie asta?” “Scrie intr-o carte”. “Nu-i buna cartea aceea, Lenuta, cine ti-a dat tie asa o carte?” “Am citit eu”. “Lenuta, ian spune tu, daca un om face o fapta rea, asa-i ca el nimereste la inchisoare?” “Da”. “Si cine-l pedepseste pe el, oare nu se pedepseste el singur, pentru ca a facut o fapta rea si oamenii il pun la inchisoare?” “Da”. “Dar Dumnezeu nu-l pedepseste, numai oamenii il pedepsesc si el singur se pedepseste cand face o fapta rea. Dumnezeu ne-a spus noua sa ne ducem la cei din inchisoare si sa le ducem de mancare si sa-i ajutam pe ei, asa-i? “Da”. “Si-atunci, Dumnezeu ii pedepseste pe cei necredinciosi sau ii iubeste, daca El ne-a dat porunca sa-i ajutam pe ei?” “Ii iubeste”. “Si cum iti pare tie, Dumnezeu e bun sau rau?” “E bun”. “M-ai esti suparata pe Dumnezeu, Lenuta?” “Nu”. “L-ai iertat pe Dumnezeu?” “Da”. |
|
||||
|
||||
![]()
Fiul cel mic a primit totul daca tinem seama ca vietul cel gras Il simbolizeaza pe Dumnezeu. Si potrivit indemnului "cautati mai intai Imparatia Cerurilor si toate vi se vor adauga voua", fiul cel mic nu mai are nevoie de avere, caci Il are pe Tatal.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Facerea unei fapte are in ea "pedeapsa"/consecinta.
|
|||
|
|||
![]()
Da, Karine, asta spune Parintele Savatie :)
In postarea anterioara m-am referit la afirmatia Parintelui Arsenie Boca, cum ca Dumnezeu chiar daca ne iarta, tot ne pedepseste. |
|
|||
|
|||
![]()
"Suspina cu amar, adu-ti aminte de pacatele tale; cauta la cer si spune in inima ta: Miluieste-ma, pe mine, Dumnezeule!, si rugaciunea ta e desavarsita! Cel care a spus: Miluieste-ma!, acela s-a marturisit si si-a recunoscut pacatele. Caci cei ce au pacatuit cer mila. Cel care a spus: Miluieste-ma!, acela a luat iertare de greseli. Ca cel miluit nu este pedepsit. Cel care a spus: Miluieste-ma! a dobandit Imparatia cerurilor. Ca pe cel pe care Dumnezeu il miluieste, nu-l scapa numai de pedeapsa, ci il invredniceste si de bunatatile cele viitoare" (Sfantul Ioan Gura de Aur).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul spune ca suntem iertati dar nu scapam de certare. Deci Dumnezeu ne cearta aici , pe pamant. E ca si cum ne-am ispasi o sentinta omeneasca. Am furat ,avem o paguba sau la randul nostru suntem jefuiti. Last edited by anita; 12.07.2011 at 12:00:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Și fericiți să fim că se întâmplă așa.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu este drept, nu face favoruri nimanui judecand nedrept(Deuteronom 32:4).Dumnezeu este neschimbator (Maleahi 3:6).Nimeni nu se poate opune sau nu pot schimba planurile Lui (Ieremia 23:20).Sunt oameni care doresc sa-l judece,infranti fiind de pacatele lor, toti am facut-o in sufletul nostru, de multe ori.Priviti ce ii spune lui Iov, este o lectie despre raportul Dumnezeu-om, aceste este Tatal Ceresc, cel in fata caruia toti vom ajunge, cu pacatele si judecatile noastre.Teribila zi va fi aceea pentru fiecare,cand totul se va vedea si nimic nu va fi ascuns.Cum vom vedea ca ne-au trecut anii ca un fum si a venit Ziua Judecatii.
,,Domnul a vorbit lui Iov si a zis: "Esti incredintat acum tu, care vorbesti impotriva Celui Atotputernic? Tu care mustri pe Dumnezeu, mai ai vreun raspuns de dat?" Iov a raspuns Domnului, si a zis: "Iata, eu sunt prea mic; ce sa-Ti raspund? Imi pun mana la gura. Am vorbit o data, si nu voi mai raspunde; de doua ori, si nu voi mai adauga nimic." Domnul a raspuns lui Iov din mijlocul furtunii si a zis: "Incinge-ti mijlocul ca un viteaz; ca Eu sa te intreb, si tu sa Ma inveti. Vrei sa nimicesti pana si dreptatea Mea? Si sa Ma osandesti, ca sa-ti scoti dreptatea? Ai tu un brat ca al lui Dumnezeu si un glas de tunet ca al Lui? Impodobeste-te cu maretie si marime, imbraca-te cu stralucire si cu slava! Varsa-ti valurile maniei tale si doboara cu o privire pe cei trufasi! Smereste cu o privire pe cei trufasi, zdrobeste pe loc pe cei rai, ascunde-i pe toti impreuna in tarana, inveleste-le fata in intuneric! Si atunci voi aduce si Eu lauda puterii dreptei tale." Dies irae, Dies illa, Solvet saeclum en favilla.Quantus tremor est futurus,Quando iudex est venturus,Cuncta stricte discussurus ! Last edited by Scotland The Brave; 12.07.2011 at 16:18:50. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca ne pedepseste inseamna ca nu ne mai iarta
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu nu ne lasă când avem credință și nădejde. | dorinastoica14 | Generalitati | 22 | 01.04.2013 11:17:13 |
Iarta-ma ! | dorinastoica14 | Pocainta | 88 | 31.12.2012 16:21:13 |
Dumnezeu iarta dar nu uita | ladyanda | Generalitati | 22 | 06.06.2011 21:05:52 |
Scuze, iarta-ma, nu pot | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 34 | 01.01.2011 21:59:48 |
nimic fara dumnezeu | iulia_amy2003 | Generalitati | 1 | 01.09.2008 22:04:17 |
|