Subiect: Harul
View Single Post
Vechi 25.01.2013, 15:14:09
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu este același lucru. Demetrius. Între har și Duhul Sfânt este aceeași relație ca între radu și manifestările, vorbele, faptele lui. Duhul Sfânt este persoană a Sfintei Treimi, și când spunem că cineva s-a umplut de Duhul Sfânt, trebuie să înțelegem că s-a umplut de harul Duhului Sfânt, nu de persoana Sa.
Nu cred ca voi pricepe vreodata de ce nu reusesc sa ma abtin de la a interveni pe un subiect atat de sensibil si plin de sfintenie, de care eu sunt atat de strain in comparatie cu cele ce s-au scris deja. Dar, sub tirania mandriei din mine, in fata careia vointa bunului simt se arata neputincioasa, iata-ma si aici, dand indicatii pline de aroganta! Deci te rog sa ma ierti, pentru cele rele ale mele, dar simteam ca ar fi nevoie sa facem o precizare :
Citat:
Ev. Ioan cap 17.
11. Și Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt și Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzește-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem și Noi.
21. Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una,
22. Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:
23. Eu întru ei și Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârșiți întru unime,
24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii.
25. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut că Tu M-ai trimis.
26. Și le-am făcut cunoscut numele Tău și-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu întru ei.

Asadar, exista ca omul sa fie plin de Harul, despre care ai spus, dar exista si acele minuni prin care un om se sfinteste pe sine pana devine un hristofor, adica purtator de Hristos, in care vointa omului nu mai are nimic omenesc, vremelnic. Peste astfel de om, Duhul Sfant se pogoara cu deplina Sa persoana, intr-o maniera straina intelegerii noastre omenesti, intrucat noi nu putem pricepe Omniprezenta Sfintei Treimi.

In felul acesta am priceput eu Cuvintele de mai sus.

Last edited by leonte; 25.01.2013 at 15:17:32.
Reply With Quote