Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Dar tu, ovidiu b., cum ajungi la o certitudine?
|
Simplu, ascultând ce-mi spune duhovnicul, apoi voi urmări ce spune Biserica și nicidecum ce spun 2-3 site-uri cipofobe. Cred că e destul de clar.
Citat:
Dar cand Parinti induhovniciti, cu inainte vedere iti spun un lucru, mai ai argumente sa ii contrazici?!?
|
Măi Mihaela, adu-mi dovezi, ceva concret că părinții noștri începând cu Pr Iustin Pârvu și până la ultimul preot au dat sfaturi de ieși în stradă, de a protesta, de a crea tulburare și confuzie, de a nu respecta legea pe motiv că nu luăm actele cu cip, de nu asculta de Biserică și de duhovnicii noștri etc...
Eu nu contrazic duhovnicii. Așa pentru liniștea ta personală, în urmă cu trei luni am fost la Petru Vodă la pr Iustin, am fost și la pr Amfilohie, dar eu nu am auzit din gura lor prostiile ce le născociți voi aici pe forum, născociri și interpretări preluate de pe alte site-ri cipofobe.
Ucenicii părintelui puseseră afiș că nu mai dau dezlegări pesoanelor care au acte cu cip, iar părintele le-a spus să le dea jos. Asta ți-o spun așa ca să înțelegi că se greșește chiar acolo în ograda lor. Apropo e o mănăstire la care merg anual cu mult drag, să nu crezi că am ceva cu ei.
Citat:
Pe unii argumentele Parintilor ii conving; pe altii madria ii pune sa nege si ceea ce e evident.
|
Ce te vonvinge? Te rog explică-mi să înțeleg mai bine.
Citat:
Nu ne putem face o parere dintr-odata; dar cu timpul se cristalizeaza ceea ce e adevarat de ceea ce e minciuna.
Fac o paralela: ai vazut cat au fost de constransi cei din inchisori a se "reeduca". Cu toata brutalitatea folosita, tortionarii nu au reusit sa ii indeparteze de Hristos; ba, dimpotriva, i-au apropiat, printrun efort sustinut al celor in cauza, de Dumnezeu.
|
Păi nu constați că cipofobia asta ne depărtează de Hristos?
Citat:
In concluzie, sa cerem lui Dumnezeu sa ne lumineze, caci vremurile sunt tulburi.
|
Păi asta ar trebui să facem. Să cerem bunului Dumnezeu luminare! Să ne căim de păcatele noastre și să fim pregătiți pentru viața veșnică.
ps: Slăbiciunea credinței noastre de aici se vede! Din frica celor va să vină! Dar oare pe cei credincioși Dumnezeu îi va lăsa?