Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2013, 19:24:30
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Asta se mai numește "camuflajul struțului"....
Daca tot s-a inaugurat moda strutului, ma ascund si eu de pradatori in tufisuri, sa fiu in voga cu tendintele :) Am deschis ignore listul cu o doamna.

Last edited by ioanna; 26.01.2013 at 19:28:25.
Vechi 26.01.2013, 19:30:53
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De unde ai certitudinea că tu deții și spui adevărul? De unde atâta siguranță pe tine? Sunt atâția părinți sporiți care greu vorbesc și când o fac apoi se căiesc pentru că au vorbit prea mult și poate ce nu se cuvine (exemplu părintele Proclu sau Sf Iustin Popovici care a scris doar sub ascultare și la insistențele celor din jurul său).

Mai ai nevoie de ceva timp să-ți dai seama că ”toată dreptatea noastră” (a mea, a ta) este înaintea lui Dumnezeu ”ca o cârpă lepădată”. Ce este cert, că până nu-ți vei ”sparge” singură capul nu vei înțelege, și vei crede că dreptatea ta este una folositoare. Te sfătuiesc să-ți cercetezi mai îndeaproape ”duhul dreptății” care urlă în tine și asta nu de una singură, ci cosultându-ți duhovnicul.

ps: când vom ajunge la măsura trăirii cu adevărat a dreptei credințe, prin și cu Hristos, înainte de a face ceva ne-am ridica mintea Sus și ne-am întreba dacă Mântuitorul ar fi făcut fel, ne-am întraba dacă ceea ce facem este plăcut lui Dumnezeu. Și nu uita că nu o dată, ci de mai multe ori ți s-a dovedit că faci greșeli mari. Deci sfatul meu frățesc este ca înainte de a încerca să deții adevărul și să-i îndrepți și pe alții, îndreaptă-te pe tine.
Crezi ca fotografia parintelui Arsenie Boca prin care vrei sa ne impresionezi iti confera si autoritatea morala a parintelui? Crezi cumva ca parintele Arsenie Boca, daca ar mai fi trait, ar fi fost cipofil, ca tine? Atunci de unde atata inversunare impotriva celor care iau atitudine impotriva implantarii?

Cand vrei sa-i dai cuiva un sfat fratesc nu-l amesteci cu otrava. La capitolul ,,greseli"', nu ma bat cu pumnul in piept ca nu as avea, ca altii. Ma bucur cand imi spune cineva ca gresesc, dar il consider rau intentionat cand vad ca vrea sa-si hraneasca orgoliul scotandu-mi paiul din ochi...

Am cunoscut duhovnici cu viata sfanta si nu spun nimic din capul meu. M-am informat indelung pe aceasta tema cu mult inainte de a lua atitudine parintele Iustin Parvu. Am citit mult pe aceasta tema si am urmarit evolutia fenomenului si incercarea disperata de a atrage Biserica intr-o directie gresita.

Last edited by antoniap; 26.01.2013 at 19:43:37.
Vechi 26.01.2013, 19:35:48
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Te-am testat să văd cum înclini. Căci ”unele” dacă nu am fost de acord cu aberațiile lor m-au pus pe lista neagră.
Nu e important sa fim de aceeasi parere, ci ca argumentele aduse sa stea in picioare. Putem invata lucruri importante si dintr-un mesaj, care nu ne e neaparat pe plac.
Importanta e alegerea cuvinteleor si a tonului cu care se scrie mesajul. Ce-i drept, insa, tonul cu care citim un mesaj poate fi influentat de propria stare de spirit, dar cuvintele nu mint.
Vechi 26.01.2013, 19:45:45
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Antonia, ai telefon mobil ?
Sa nu-mi spui ca nu e numele tau pe el, ca presupun ca abonamentul e pe numele tau.
Vechi 26.01.2013, 19:49:33
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Antonia, ai telefon mobil ?
Sa nu-mi spui ca nu e numele tau pe el, ca presupun ca abonamentul e pe numele tau.
Iar povestea cu telefonul? Am telefon cu cartela.

Telefonul nu e un document.
Vechi 26.01.2013, 19:53:20
Senior Member

Implicit

Telefonul nu e un document, dar e cam ipocrit sa te folosesti de "instrumentul satanei", adica cipul pentru avantaje personale nu?
Iar telefonul e un avantaj personal.
Nu vad diferenta.
Vechi 26.01.2013, 19:53:54
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
De unde ai certitudinea că tu deții și spui adevărul? De unde atâta siguranță pe tine? Sunt atâția părinți sporiți care greu vorbesc și când o fac apoi se căiesc pentru că au vorbit prea mult și poate ce nu se cuvine (exemplu părintele Proclu sau Sf Iustin Popovici care a scris doar sub ascultare și la insistențele celor din jurul său).
Dar tu, ovidiu b., cum ajungi la o certitudine? Probabil studiind toate materialele existente, scrise chiar si "la insistentele celor din jur", cum spui mai sus. Sunt sigura ca nu te vei lasa influentat de parerea personala a unuia si altuia. Dar cand Parinti induhovniciti, cu inainte vedere iti spun un lucru, mai ai argumente sa ii contrazici?!? Cred ca nu; poate doar daca esti vazator cu duhul... Ori, niciunul de pe forum nu se inscrie in aceasta ultima categorie.
Pe unii argumentele Parintilor ii conving; pe altii madria ii pune sa nege si ceea ce e evident.
Nu ne putem face o parere dintr-odata; dar cu timpul se cristalizeaza ceea ce e adevarat de ceea ce e minciuna.
Fac o paralela: ai vazut cat au fost de constransi cei din inchisori a se "reeduca". Cu toata brutalitatea folosita, tortionarii nu au reusit sa ii indeparteze de Hristos; ba, dimpotriva, i-au apropiat, printrun efort sustinut al celor in cauza, de Dumnezeu.
In concluzie, sa cerem lui Dumnezeu sa ne lumineze, caci vremurile sunt tulburi.
Vechi 26.01.2013, 20:03:49
Senior Member

Implicit

Miha-Anca,

Nu e vorba de parinti induhovniciti sau nu. E vorba ca parintele Iustin Parvu (sa-i spunem pe nume, ca de la el a plecat toata povestea asta cu cipurile ), a afirmat ca daca cineva are un act cu cip, prin simpla posesie a acelui act s-a lepadat de credinta.
Or aici parintele Iustin a gresit. S-o spunem pe sleau. Nu e vorba de nici o inainte vedere.
E vorba de o eroare a parintelui Iustin. In acelasi fel a gresit parintele si atunci cand a vorbit impotriva vaccinurilor, lasandu-se probabil influentat tot de binevoitori care i-au prezentat niscaiva teorii conspirationiste.
Vechi 26.01.2013, 20:08:32
Senior Member

Implicit

Si inca ceva: nu orice parinte mai vestit si care vorbeste cu oarecare autoritate si la care se inghesuie lumea din varii motive reprezinta cu adevarat un mare mistic, un traitor samd.
De cand un duhovnic isi da cu parerea despre tot ce misca ? De la cipuri la vaccinuri, de la unguri la Rosia Montana, de la protestele de strada anti-Basescu la cetatenia celor din republica Moldova etc?
Considerati ca o asemenea atitudine reflecta cu adevarat o statura duhovniceasca ?
Vechi 26.01.2013, 20:09:02
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Telefonul nu e un document, dar e cam ipocrit sa te folosesti de "instrumentul satanei", adica cipul pentru avantaje personale nu?
Iar telefonul e un avantaj personal.
Nu vad diferenta.
Nu tehnologia in sine e incacceptabila duhovniceste, ci reaua ei intrebuintare.

E ca si cum m-ai intreba de ce folosesc cutitul? Si cutitul poate fi ,,instrumentul satanei''.

Daca suntem impotriva utilizarii cutitului pentru a lua viata panateasca unui om, putem fi si impotriva utilizarii cipului pentru a pune in pericol viata vesnica a cuiva fara nicio ipocrizie.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 21:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 17:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 02:13:34