View Single Post
Vechi 30.01.2013, 16:53:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
În legătură cu faptul că-i consider drept confrați pe toți cei care-L mărturisesc pe Hristos ca Dumnezeu și Om, pe toți cei care cred în Sfânta Treime (pe scurt, pe cei care cred în Același Dumnezeu ca și noi), da, ei sunt frații noștri de credință care, cu siguranță, în adâncul inimilor lor, tânjesc după redobândirea unității tuturor creștinilor, unitate pe care toți o căutăm și pentru care ne rugăm atât noi, cât și ierarhii noștri.
De aceea spuneam in mesajul precedent de alunecarile de dreapta si de stanga, daca nu ne plac cele de dreapta trebuie sa ne ferim mai ales de cele de stanga, adica invatatura gresita. Cum scriam si pe celalalt topic, conceptia ca doar credinta are importanta si de aceea suntem la fel cu toate cultele e din protestantism venita pe filiera ecumensita. In descrierea respectiva intra si ingerii cazuti, care cred in Hristos si in Dumnezeu, ba chiar sunt siguri. Aceasta conceptie neaga sau diminueaza importanta dreptei credinte, a preotilor, a Bisericii, Sfintelor Taine. Si cei ce credeau in idoli erau credinciosi, doar ca ei credeau intr-o divinitate pe care si-au imaginat-o ei cum e. Si cei ce deformeaza adevarul cred in ceva ce si-au construit ei. Ca sa nu mai spunem ca ar insemna ca Sfintele Taine nu ar avea importanta, si ei sunt la fel, nu au nevoie de ele, de dreapta credinta, iar pana la urma ajung tot in Rai. Deci credinta noastra e doar un moft.
Trebuie sa avem grija sa nu preluam invatatura protestanta prin ecumenism, sa o tinem pe cea ortodoxa. Mai ales ca tu doresti sa devii profesoara de religie ortodoxa si trebuie sa-i inveti pe elevi invatatura adevarata, nu ceva gresit.
Reply With Quote