View Single Post
Vechi 30.01.2013, 22:57:42
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Puteam să fac multe lucruri, de exemplu puteam să mă abțin să întervin în replică la alegațiile D-vs., și să nu arăt că acestea nu sunt susținute cu nicio probă. Dar uite că n-am avut chef.

Și acum, revenind la cestiune: cum vă susțineți alegația că dogma Imaculatei Concepții ar fi fost "o paradă de autoritarism papal" ?

Mă văd nevoit să vă reamintesc adagiul actori incumbit probatio; pentru cine dintre urmașii lui Traian nu mai știe latină, asta înseamnă, în principiu, că "cine zice trebuie să și dovedească".

Afară de situația în care am accepta un nou adagiu, ceva de genul: cine zice ceva nasol despre catolici nu mai trebuie să dovedească, că se știe că catolicii sunt niște papistași eretici și malefici și oricât i-am denigra tot merită.

Deci, care din variante vă surâde ?
Doamne ajută.
Perfect. Dovedește tu, minunatule. Dovedește tu că erezia imaculatei concepții nu este o inovație romano-catolică, că nu este o minciună și nu este provenit din întunericul minții episcopului apostat al romei. Pe ce temei scripturistic îți fondezi argumentația? Sau nu tu, episcopul apostat al romei, pe ce temei își pune ideile ca să facă dogmă ceea ce este erezie? Dacă nu este temei scripturistic, poate e un înțeles ascuns tâlcuit nouă de vreounul din Sfinții Părinți ai Bisericii Creștine. Dacă nici aici, poate undeva, cineva în Sfânta Tradiție, i se descoperă foarte limpede acest lucru. Nici acolo? Dar unde? De ce nimeni, decât episcopul apostat al romei, nu mai vorbește despre asta? Și de ce după Marea Schismă a început să vorbească despre asta? De ce timp de 1054 de ani, nimeni în Biserica Creștină nu a vorbit despre așa ceva? Pentru că este o înșelare a minții, iubitul meu. E o spurcăciune a minții aflate în înverșunarea înșelării, iubitul meu frate. Smerește-te și leapădă puroiul romano-catolic, căci duce la pierzare. Știi ce e iadul? E o stare, în care Hristos, îți va arata Adevărul, iar tu vei fi chinuit de tine însuți, de propria ta conștiință, că ai fi putut, dar nu ai vrut. Ai fi putut să crezi în El, să eviți erezia, să stai departe de neadevăr, minciună și întuneric, și nu ai vrut. Acela este iadul. Locul în care Hristos alege să nu fie, tocmai pentru a vedea creatura ce e fără de Creatorul său.

Biserica lui Hristos, a fost este și va fi ceea care se numește astăzi Biserica Creștină Ortodoxă. E singura Biserică Creștină care mai există în lume. E singura Biserică a lui Hristos, Mireasa lui Hristos, pe care nici porțile iadului nu o vor birui pe ea. Amin și lui Dumnezeu slavă.

Iertați. Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 30.01.2013 at 23:01:26.
Reply With Quote