Citat:
În prealabil postat de VladCat
Stilistii imbratiseaza orice critica la adresa clerului ca sa isi sustina ratacirea.
|
Si imbratiseaza in egala masura pe cei care o fac, pentru ca asta e mirosul care atrage acest gen de oameni.
Probabil intelegi ce vreau sa zic, cred ca nu mai e cazul sa aduc in discutie paralela cu albina si musca.
Ca si (inca) o dovada in acest sensi mentionez primul comentariu la articolul respectiv:
Citat:
Am si eu 2 intrebari daca nu va deranjez ptr. ca sunteti antiecumenism si sincer ma bucura
1. Ce parere aveti de calendarul Iulian?
2 Ce parere aveti de Mitropolia Slatioara?
|
Iar prin raspuns, desi formal autorul se delimiteaza de BOSV, practic le imbratiseaza o buna parte din argumentele lor schismatice.
Citat:
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam pozitie (fiecare potrivit cu locul si masura sa) impotriva abaterilor de la dreapta credinta.
|
Cunosc aceasta melodie, a insotit inca de la inceput propaganda antiecumenista.
Intreb si eu, c
ine stabileste care si ce sunt abaterile de la dreapta credinta?
Bloguri ca cele de mai sus?
Parerile
personale ale fiecarui individ "potrivite cu locul si masura sa"?
Citat:
Constiinta dogmatica nu este a celor alesi cum pari a sugera in primul tau mesaj..ci fiecare, atat cat ii e dat sa dogmatiseasca (fie ca vorbim de simpla rostire corecta a crezului), trebuie cu orice pret sa caute a crede conform cu predania Bisericii fiindca altfel va cadea duhovniceste (psihologic s-ar putea sa ii mearga bine dar ce va folosi omului daca va castiga lumea intreaga si sufletul sau va pierde?).
|
Conform definitiei tale (destul de vagi de altfel) si Luther a avut un fel de "constiinta dogmatica".
Si cei care i-au urmat in actiunile sale au avut un fel de "constiinta dogmatica" asa cum zici tu "potrivite cu locul si masura sa".
Dar vai, asa cum ai spus si tu, la ce le-au folosit "constiinta dogmatica" daca sufletul si l-au pierdut?
Citat:
Experienta ma invata ca esti o persoana cu care eu unul nu pot de nicio culoare discuta asa ca acesta e ultimul mesaj pe care ti-l adresez pe acest forum. Toate cele bune iti doresc!
|
Experienta ma invata ca esti o persoana cel putin imatura duhovniceste, usor manipulabila si care mai are ceva de mestecat pana sa-si formeze o adevarata "constiinta dogmatica".
P.S. link -ul de pe site -ul lui Laurentiu Dumitru cu Arhim. Sofronie n-are nici o legatura cu subiectul asta.
Acolo notiunea de "constiinta dogmatica" este folosita in cu totul alt sens si context.