View Single Post
Vechi 03.02.2013, 20:46:35
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Am sa va spun o mica anecdota, sper sa nu para a fi pe langa subiect.

Exista paine fara munca (adica pomana), exista munca fara paine (culmea PROSTIEI), dar exista si paine pe masura muncii (adica DREPTATE). Cam asa e si cu jerfirea de sine. Cel ce se jertfeste pentru vreo porunca idolatra sa nu aiba pretentie de vesnicie!
Draga Leonte, eu am spus numai ce am vazut si ce vad saptamanal la preotii din biserica la care merg. Se straduiesc sa ii slujeasca Domnului si oamenilor, si sunt oameni jertfitori. Mai au pana la desavarsire, fireste, au si ei neputintele lor, dar sunt ai nostri si ii iubim asa cum sunt. Acum nu stau sa iscodesc: oare pentru ce fac asta? oare cum ii rasplateste Dumnezeu, oare se gandesc la vreo rasplata? Nu e treaba mea, asta e intre ei si Dumnezeu. Nu, doar vad roadele lor concrete - si le vad mai ales in sufletul meu -, ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a scos in cale asemenea preoti si ma bucur de acest dar. Sa ii tina Dumnezeu sanatosi si sa ajungem cu totii in rai!
Ai vazut ce s-a intamplat cu Zaheu, de aici rezulta ca tot omul are sansa lui la mantuire, oricat de pacatos ar fi. Nu stim noi ce planuri are Domnul cu oameni care nu sunt asa cum trebuie sa fie.