Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Da,dar vremurile se schimbara si odata cu ele si zestrea noastra genetica.
Uite in neamul meu nu suferea nimeni de intoleranta la lactoza,pana la mine.
Ce mamaliga cu lapte? Ce lapte cu cacao? Sau inghetata??!
Toata copilaria am suferit de crampe ,spasme si arsuri dupa consumul de lapte si nimeni nu a pus cap la cap aceasta idee . Asta si pt ca abia de curand s-a auzit de intoleranta la lactoza,nefiind raspandita.
De carne nici nu mai vorbesc...De mic copil carnea si oualele(mirosul lor)imi facea greata,imi creau repulsie.Ca sa le pot manca(ca eram fortata si santajata emotional)le acopeream cu condimente= la un ou fiert mancam cam o treime de borcan de mustar;carnea la fel, cu mustar sau exces de sare.
Ma gandesc ca sunt si altii care asa s-au nascut ca si mine ,iubitori de frunze verzi,migdale si radacinoase :))
Iar la mosie,la bunici,chiar cam tineau animalele de decor:gainile doar pt oua ,oi si capre pt lapte ,nimeni nu s-ar fi indurat sa le taie pt carne.Bunicii mei foloseau carnea ca si pe un condiment: putina,doar pt gust! Nici dupa lapte nu se omorau,aveam in fiecare zi ceai de musetel,menta si tei cu lamaie-la micul dejun.
In rest,verdeturi,legume si fructe din gradina.
|
Da, Yasmina, inteleg desigur. Dar asta e alta problema, una medicala, destul de rara dupa cum bine stii.
Imi pare rau, stii bine, ca ai aceasta intoleranta. Imi pare cu adevarat rau, intrucat imi imaginez cum este...
M-am referit insa la altceva. La tendinta idolatra de a deplasa accentul hranei recomandate de Biserica spre tot felul de bizarerii alimentare.
Nu din grija pentru lucrarea Duhului fac majoritatea vegetarienilor umbra pamantului, ci din hiper-grija pentru trup. Din curvie, in fond. Eu cunosc suficient de bine treaba asta ca sa imi fac iluzii asupra subiectului. Si ca sa nu ranesc iarasi multe suflete indragostite de propria lor minciuna, ca sa nu fiu iarasi considerat cel mai artagos si nesuferit om de pe forumul asta, incetez acum orice interventie pe acest topic.
Sa stiti insa ca dezaprob cu totul modul cum intindeti discutia, in cea mai mare parte a ei. Nu faceti un lucru bun nici pentru voi, nici pentru altii. Ridicati in slavi ceva ce mai degraba ar trebui sa fie soptit cu rusine.
Bizarerii alimentare, asta sustineti.
Exceptind cazul, cum este al tau, ca pur si simplu nu puteti consuma anumite alimente. Asta, da, e de inteles si de regretat. Restul, insa, nu poate fi acceptat de catre omul care cauta o vietuire crestina. Nu mai faceti apologia caderilor!