Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Eu te-as ruga, ovidiu b., avand in vedere ca nu ai studii teologice, fii amabil si nu te irija in duhovnic pe acest site. Nimeni nu iti datoreaza tie raspunsuri, care se dau doar duhovnicului.
|
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Revin cu întebările cărora nu mi-ai răspuns: Vouă celor care tot vă complaceți în ”lupta” asta anti-cip, duhovnicii voștri ce vă spun? Să propagați isteria sau să luați aminte la ce ne învață Biserica?
|
Intrebarea pe care a pus-o nu tine de secretul spovedaniei, doar daca nu cumva cipofobii cu duhovnici cu tot fac parte dintr-o secta secretomana care incearca sa-si ascunda cat mai bine actiunile subversive indreptate impotriva BOR.
Ce e atat de greu de dat un raspuns?
A. nu am duhovnic deci n-am cum sa-i spun ce ma bantuie
B. am duhovnic dar nu i-am vorbit despre asta
C. am vorbit duhovnicului despre asta si el mi-a spus sa-mi bag mintile in cap dar nu vreau
D. am vorbit cu duhovnicul despre asta si el este cipofob deci mi-a zis sa cipofobesc si pe altii cat se poate
Citat:
Vezi-ti deci de propria ta mantuire si lasa-ne si pe noi sa ne vedem de a noastra. Ce ne spune fiecaruia duhovnicul nu e treaba publica, ci foarte personala, deci nu se discuta pe forum.
|
Remarca ta cred ca ascunde mai degraba de fapt raspunsul
A.
Nici una din voi doua (Miha si Eliza) nu aveti duhovnic.
Probabil nici macar o biserica in jur care sa o frecventati macar saptamanal.
Si credeti ca puteti compensa instrainarea de Biserica si Dumnezeu insusindu-va niste teorii "fancy" prezentate de unii drept "cutting-edge" ortodox.
Citat:
In plus, vad ca repede ti-ai insusit tehnicile de manipulare. Am subliniat acele pasaje. Nu e frumos din partea ta. In fapt nu esti decat un coleg de forum, nici mai mult, nici mai putin decat atata. Asa ca vino-ti in fire si lasa tonul in jos.
Daca continui cu acest stil, nu meriti raspuns.
Incearca sa arati mai mult respect Elizei-Georgiana, si nu o mai agresa, ca nu ti-a dat nici un motiv in acest sens.
|
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Ca deobicei răspunzi mai mult pe lângă subiect, de fapt m-am obișnuit cu răspunsurile tale evazive. Poate pe viitor încerci să răspunzi concret discuților în care te atrenezi, fără să mai bați câmpii.
ps: postările alea două se pare că sunt prea greu de înțeles, mai citește-le o dată cu mai multă atenție și încearcă să nu-ți distribui atenția numai pe ceea ce vrei tu să auzi și să vezi.
|
Mai nou, clasificam obiectiile indreptatite sunt tehnici de manipulare? Asta da manipulare
Elizei i s-a atras nu o data atentia ca bate campii, cu copy-paste -uri "duhovnicesti" (la sursa da, din condeiul ei ba) doar ca sa evite intrebari incomode.
Citat:
Sau vrei cumva sa impui celorlalti punctul tau de vedere, pe care, tu singur ai spus ca nu il ai inca?!?
|
Asta da tehnica de manipulare, folosita nu o data - cand cineva isi expune punctul de vedere, tu tzip sus tare si tragic ca "si-l impune".
Cu alte cuvinte, doar cei care sunt de aceeasi parere cu tine au dreptul "sa-si impuna" (de fapt sa spuna) punctul de vedere.
Iar ovidiu cred ca are un punct de vedere destul de bine conturat si de fapt i-ai si reprosat asta nu o data (ca nu gandeste ca tine) daca tie iti place sa te pacalesti cu ideea ca nu prea e hotarat....
Citat:
Avem libertatea de a alege sau de a respinge cipurile. Noi ne-am nascut cu aceasta libertate si nu ne-o va lua nimeni, cat timp suntem ai lui Hristos si ne inchinam Lui.
|
Din moment ce esti pe Internet de pe un calculator doldora de cipuri, nu le-ai respins.
Citat:
Si, DA, cred ca cineva se poate induhovnici accesand acest forum; dar nu citind topicurile pe care unii dau mesaje in pur stil mistocaresc dambovitean, ci acele topicuri, in care userii raspund cu dragoste si evlavie intrebarilor, care li se pun, folosindu-se de scrierile Sfintilor Parinti.
|
Iarasi un exemplu cum facem caz de Sfintii Parinti ca sectarii de Biblie, ca in rest, doar pareri personale si "tehnici de manipulare".
Cerem altora sa nu judece, dar noi judecam, cerem altora sa-si masoare vorbele dar noi nu ni le masuram, si tot asa.
Cand cineva aduce un argument solid, fluturam atac la parintele Iustin si alte adevarate tehnici de manipulare.
Si culmea ipocriziei, vorbim de manipulare in dreptul altora.