View Single Post
Vechi 06.02.2013, 15:11:08
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cantitati mici de solanina se gasesc in intreg tuberculul, insa aceste doze infime nu sunt toxice, daca nu se consuma cantitati foarte mari de cartofi.
Cartoful e undeva în coada clasamentului dpdv al nutrienților oferiți. Dacă nu-l consumăm deloc, mare lucru nu pierdem.

Mai nasol e că oamenii îl consumă des și în cantități mari, ceea ce - vorba ta - poate să dăuneze după o vreme.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Pentru a reduce cat mai mult impactul negativ a solaninei asupra organismului, este indicat ca tuberculul sa fie copt in coaja (solanina se distruge termic in mare masura, fara sa treaca in solutii -apa, ulei), urmand apoi decojirea. Prin aceasta metoda se pastreaza intacte cele mai multe principii active (minerale, vitamine) benefice din cartof neutralizandu-se elementele toxice.
Rezistă vitaminele intacte după coacerea în cuptor? Aș vrea eu, dar mă îndoiesc.

Și spune-mi, reușești să dai jos smoala sau arsura care apare inevitabil în special la contactul cu metalul și pe toată suprafața cartofului dacă-l ții destul de mult la copt? Nu cred, mai ales că e gustoasă...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote