Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Cantitati mici de solanina se gasesc in intreg tuberculul, insa aceste doze infime nu sunt toxice, daca nu se consuma cantitati foarte mari de cartofi.
|
Cartoful e undeva în coada clasamentului dpdv al nutrienților oferiți. Dacă nu-l consumăm deloc, mare lucru nu pierdem.
Mai nasol e că oamenii îl consumă des și în cantități mari, ceea ce - vorba ta - poate să dăuneze după o vreme.
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Pentru a reduce cat mai mult impactul negativ a solaninei asupra organismului, este indicat ca tuberculul sa fie copt in coaja (solanina se distruge termic in mare masura, fara sa treaca in solutii -apa, ulei), urmand apoi decojirea. Prin aceasta metoda se pastreaza intacte cele mai multe principii active (minerale, vitamine) benefice din cartof neutralizandu-se elementele toxice.
|
Rezistă vitaminele intacte după coacerea în cuptor? Aș vrea eu, dar mă îndoiesc.
Și spune-mi, reușești să dai jos smoala sau arsura care apare inevitabil în special la contactul cu metalul și pe toată suprafața cartofului dacă-l ții destul de mult la copt? Nu cred, mai ales că e gustoasă...