Citat:
În prealabil postat de leonte
Am sa te intreb ceva, dar pentru ca nu vreau sa te pun intr-o postura dificila, tot ragazul de care vei avea nevoie, eu ti-l voi socoti drept bine intentionat.
Ti se pare ca eu ma opun Predaniei sfintilor Parinti ai Ortodoxiei, sau ma opun unui soi de alunecare, savarsita chiar sub stindardul Legii, insa din ce in ce mai lipsit de Duhul Acesteia?
|
Doamne ajută.
Frate iubite în Hristos, nu pot răspunde la întrebarea ta, nu îți cunosc viața, nu îți știu gândurile, nu îți văd faptele, doar Dumnezeu cunoaște inimile și rărunchii, spune Sfânta Scriptură. Nu știu dacă te opui Sfintei Tradiții și Sfinților Părinți ai Bisericii Creștine, asta tu știi cel mai bine, prin ce îți spune conștiința ta. Doar dacă ești sau devii eretic, voi ataca erezia ta, pentru a apăra și mărturisi Adevărul, dar pentru faptele tale, nu te judec, că sunt mai rău și mai păcătos ca tine. Am mai mult puroi decât ai spus că are fratele Cătălin, puroi al patimilor mele, deci nu te pot judeca.
Nu știu dacă te opui "unui soi de alunecare săvârșite chiar sub stindardul Legii, însă din ce în ce mai lipsit de Duhul Acesteia." Ce știu este că Legea, este Biserica Creștină, iar ea nu va fi niciodată din ce în ce mai lipsită de Duhul Acesteia, anume Duhul Sfânt Dumnezeu. Da, trebuie să te opui soiurilor de alunecări săvârșite chiar sub stindardul Legii, care poate fi erezia, ca să nu ne aflăm în eres, dar opunerea niciodată cu vreo armă materială, ci singura și cea mai puternică armă, Cuvântul, care atunci când ne opunem unor soiuri de alunecări sub stindardul Legii, și anume când mustrăm alunecările, să nu fim nici o clipă lipsiți de Iubire, de pacea lui Hristos. De harul Duhului Sfânt pe care să-l chemăm printro rugăciune de fiecare dată când începem mustrarea sau sfatul.
Iartă-mi, frate, dacă te-am smintit cu ceva, orice, sau dacă ți-am fost pricină de poticnire, cumva.
Bucurii.