Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Fratilor nu incurcati domeniile 
Faptul ca un om este geniu in domeniul stiintific nu confera pertienta afirmatiilor sale in domeniul teologic si reciproc.
Doar un om care are cunostinte in ambele domenii (fizic si metafizic, respectiv stiinta si teologie) este indicat sa vorbeasca adecvat in ambele domenii.
Concret: Afirmatiile marelui savant Stephen Hawking in sfera domeniului teologic sunt nule: "nu exista rai si iad".
De asemenea si afirmatiile teologilor in sfera domeniului stiintific sunt nule: "teoria relativitatii e gresita... mecanica cuantica e gresita".
Listă de erori logice
http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_erori_logice
Apelul la autoritate
http://ro.wikipedia.org/wiki/Apelul_la_autoritate
"Sunt două tipuri de apeluri la autoritate, în baza autorității în care se are încredere.[...]
Prima formă de apel la autoritate este aceea în care atunci când o persoană prezintă o poziție menționeză o autoritatea care susține aceeași poziție, dar care nu este de fapt o autoritate în acel domeniu. De exemplu, propoziția "Gheorghe Hagi recent a precizat că este necesar să te speli pe dinți de trei ori pe zi" nu va convinge multă lume prinvind spălatul pe dinți, cum Hagi nu este expert in stomatologie. Multe reclame se bazează pe această eroare logică în cazul sfaturilor date de personalități publice în spoturile publicitare și în cazul sponsorizărilor.
A doua formă este citarea unei persoane care este chiar o autoritate în domeniul respectiv, ceea ce presupune un aport cognitiv substanțial."
Doamne ajuta.
|
ca o paranteza, Pasteur chiar a fost o autoritate in domeniul respectiv.
Dar in general lupta asta pe internet intre cei care sustin evolutionismul si ceilalti este o lupta pe vorbe. Foarte putini iar cred ca de aici nici unul, nu e implicat in cercetarea la varf asa ca alege sa creada in ceea ce spune una din parti. Unii il aleg pe Dawkins si se roaga la
biserica evolutionistilor , la moastele lor samd. Ceilalti sunt influentati de creationismul protestant, sau de scrierile parintilor ortodocsi ( ex. Seraphim Rose )
Dar eu am intrebat altceva. Daca evolutia e un fapt la fel de adevarat ca si faptul ca pamantul e rotund, si ca se invarte in jurul soarelui atunci sa-mi raspunda cineva la asta :
" E un fapt ca toate formele de viata vin din forme de viata care au existat inainte. "
Pentru ca fraza sa fie adevarata ar insemna ca prima forma de viata a venit tot dintr-o forma de viata din afara universului nostru. In caz ca nu s-a intamplat asa, atunci evolutia nu e un fapt la fel ca si faptul ca pamantul e rotund si ca se invarte in jurul soarelui. Astept sa-l aud pe Dawkins spunand asta si apoi mai vedem.