View Single Post
Vechi 11.02.2013, 23:00:32
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Pui de naparca ce sunteti! Fii ai vicleniei! Va bagati in subiecte care va depasesc, fara sa va fi facut datoria de a citi scripturile si pururea sunteti manati de aroganta mafaldei, iar cand trebuie sa raspundeti cu Da sau Nu, va ascundeti precum mustele de ploaie si va prefaceti smeriti, caci stiti ca toata dogma voastra este mincinoasa, dar mandria nu va lasa sa va caiti.

Pentru aceasta marsavie a voastra dar si pentru ca la tot ce am adus in fata din cuvantul Evangheliei mi-ati spus ca gandesc precum protestantii, doar pentru ca sunt mai iscusit si mai putin trandav decat voi in citirea scripturilor, iata ca am hotarat in acest ceas sa merg la protestanti sa ma interesez de dogmatica lor. Cine stie? Poate ca sunt protestant din firea inimii si a mintii mele fara sa fi stiut.

Deci va multumesc, Alin, Catalin si toti ceilalti care mi-ati adus la cunostinta adevarul despre mine. Ca de fapt, locul meu este langa cei asemeni mie, adica langa protestanti!
Daca stie cineva vreo biserica protestanta in Bacau, va rog sa imi dati niste date de contact. Vorbesc la modul cel mai serios ca sunt interesat sa discut cu un cleric protestant. Acesti stalpi ai BOR, mi-au starnit o curiozitate pe care nu o mai pot controla:
Daca Adevarul si Mila lui Dumnezeu s-au pogorat peste protestanti, scarbit fiind Domnul de comportamentul celor mai drepti dintre credinciosi?
La urma urmei, de unde stiu eu ca nu este chiar asa?
Tu nu cauti Adevarul.

Argumentul tau de mai sus este unul pur protestant. Tu nu iti dai seama, dar tu ai invatat pe de rost logica protestanta, si o aplici la litera.

Tu ai spus asa mai sus: "sunteti rai, deci la voi nu este adevarul ci este la protestanti".

La fel spun si protestantii.

Ori este o separatie clara intre ADEVAR, BISERICA SI FAPTELE OAMENILOR.

Biserica Ortodoxa are Adevarul in ea.
Ortodocsii sunt membri ai acestei Biserici, dar nu se tin de invatatura.
Daca un ortodox nu se tine de invatatura lui asta inseamna ca Ortodoxia este mincinoasa?
Daca un ortodox se tine de invatatura lui inseamna ca Ortodoxia spune adevarul?

Si atunci ce te faci cu sectarii care beau si injura si curvesc?
Vezi ca esti intr-o dilema foarte mare, ca sectarii au foarte multi pacatosi.
Toti tinerii lor pacatuiesc, asemenea tinerilor ortodocsi, numai ca nu o fac pe fata....

Vad ca ai inhalat mult din duhul protestant.. cu siguranta ca ai fost pe la niste adunari unde ai invata "interpretarea corecta a Scripturii", evident in varianta sectara.

Ar fi corect sa ai bunul simt sa spui clar pe forum unde "studiezi" Scriptura.

Pentru ca "argumentele" (mai degraba textele si rautatile invatate pe de rost si reproduse) impotriva Ortodoxie miros de departe a texte sectare.
Reply With Quote