View Single Post
Vechi 14.02.2013, 13:28:08
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Exact; si daca modernistii ar face toate astea, spre aprobarea partii ortodoxe, si tot ar face si altele rele: hirotonia femeilor, a poponarilor, simplificarea Liturgiei la maximum, renuntarea la uniforma a calugarilor, etc. Ar fi un cadou otravit, un trojan. Nu e mult mai bine sa ai de-a face cu un traditionalist, care macar respecta credinta in sine, si e un "adversar" onest? modernistii, fie ei Papi sau mai jos, sunt lepadaturi cripto-seculariste, animale occidentale spalate pe creier de filosofia arhiconica a "drepturilor pacatului asupra omului", prescurtate, pentru diversiune, "drepturile omului".
Are dreptate fratele Mihailc, privind din perspectiva celor de dincoace de Tibru.
Modernismul (ecumensimul) e de fapt protestantism. Acestia sunt interesati de ortodoxie, dar in aceeasi masura de adventism, baptism sau chiar islamism sau hinduism. Pentru ca in aceasta conceptie toate sunt la fel de bune.
Foarte interesant ca in lunk-ul dat de Ioana, de unde sunt aceste poze si mule altele screi ceva asemanator a ceea ce mi-am dat eu seama, ca modernismul (ecumensimul) e de fapt protestantism, atat pentru ortodocsi cat si pentru catolici: http://www.scribd.com/doc/106138524/...4%83-Liturghie
"Paul VI chiar a recunoscut bunului său prieten Jean Guitton că intenția sa când a schimbat Liturghia a fost ca să o facă protestantă.
■ Jean Guitton (prieten apropiat al lui Paul VI) a scris: “Intenția Papei Paul VI cu privire la ceea ce este des numită [noua] liturghie, a fost ca să reformeze liturghia catolică în așa fel încât aproape să coincidă culiturghia protestantă. A fost cu Papa Paul VI o intenție ecumenică săscoată, sau măcar să corecteze, sau măcar să relaxeze ceea ce era prea catolic în sensul tradițional în liturghie și repet, să apropie slujba catolică de slujba calvinistă.”
Reply With Quote