![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu doar ca un papistas profeteste iar tu admiti asta, iata, contradictoriu cu tine insuti care ne-ai lamurit pe toti cam cum vezi BC si BO.
Dar mai si speri ca profetia sa se implineasca! Pai, hotaraste-te: 1) ori BC e in inselare iar aparitiile Fecioarei sunt iluzorii, precum spuneai iar in acest caz un fericit catolic nu are cum sa profeteasca, ci doar sa imagineze 2) ori BC are oameni capabili de profetii si atunci cum ramane cu toata teoria ta pretins corecta dogmatic? Cand te lamuresti, poate ne lamuresti si pe noi. Deocamdata imi pare ca domneste confuzia si contradictia in postarile tale privind BC. P.S. Un crestin nu se bucura ca vecinul are necazuri. Dimpotriva! De ce? Uite-asa: ca inima lui e compatimitoare, fara vreun efort special sau vreun sprijin dogmatic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Este tot timpul monitorizat (pentru protectia sa, da?) daca face un gest iesit din comun - are o varsta, lumea intelege..da? In definitiv daca au reusit sa asasineze practic in public un patriarh, fara nici o repercursiune, nici macar de malpraxis, nici cu Papa n-ar fi avea mai multe probleme + ar putea sa o faca mult mai discret.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 13.02.2013 at 23:21:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
extrem de neobisnuit si ciudat? da. ne afecteaza din ce tabara o sa faca parte(modernista sau traditionalista) viitorul lider al unei comunitati crestine de peste un miliard de persoane(chiar daca majoritatea covarsitoare a clerului ortodox considera ca nu fac parte din Biserica)? da. defapt si daca nu era lider religios, si demisiona dintr-o data presedintele Chinei(tot un miliard si de oameni), nu ar provoca niste discutii?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar, cum vom scrie? Fer. Augustin, Fer. Isaac Sirul, Fer. Maxim Marturisitorul? Cum ramane cu distinctia dintre Fericitul si Sfantul, de care fac atata caz unii dintre ortodocsi? ... aduce a ecumenism, deja...:) Poate ar fi fost potrivit "cuviosul". In fine... am dat prea mare atentie unei denumiri, iar asta arata ce se intampla cand picam in capcana termenilor. Mea culpa! Se cuvine sa imi cer scuze lui Catalin pentru neatentia mea. Te rog sa ma ierti, Catalin, pentru critica dovedita acum nejustificata si te rog sa ma lamuresti, cand ai vreme si daca doresti, cum e cu termenii care m-au incurcat. Last edited by cezar_ioan; 14.02.2013 at 02:57:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Însă e foarte întemeiată temerea că străpungerea zidului ideologic al Vaticanului poate avea și consecințe grave. Mă refer aici la agiornamentele liturgice cu iz protestant și neoprotestant, precum și la suportul lor teoretic relativizant până la disoluție. Lumea catolică nu este nici pe departe atât de unitară cum încearcă să o prezinte marketingul vaticanez. În momentul de față ea conține orientări care și-au pierdut numitorul comun, de la new age, liberalism sexual extrem și pietisme ultracarismatice, până la cercuri filoisihaste și curente filozofice care refac joncțiunea cu mentalitatea patristică.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 14.02.2013 at 09:36:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Are dreptate fratele Mihailc, privind din perspectiva celor de dincoace de Tibru. Last edited by celestial_pottery; 14.02.2013 at 08:50:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Adevaratul motiv ar fi unul din acestea: papa a demisionat ca nu mai murea si trebuia sa se implineasca profetia fiind obligat la acest demers. Viitorul papa ar putea sa aiba numele de Petru va fi negru (lucruri usor de ghicit) si va fi antihrist sau ... Sau dimpotriva va fi cel care va uni cele doua biserici.In alt caz putin dezamagitor pentru crestini viitorul papa nu va fi nimic din cele scrise mai sus. In acest caz profetiile ortodoxe nu cad deoarece ortodocsii au profetit ca cele doua biserici se vor unii dar nu au precizat sub ce papa(patriarh). Pe de alta parte se pare ca profetia despre papi nu ar fi tocmai demna de crezare suta la suta a acelui catolic...Deci trebuie sa ramanem trezi si sa priveghem.
|
|