Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Probabil că s-a referit la Biserică... în sens teologic, nu instituțional.Creștinii Bisericii primare au reușit, într-o lume ostilă, să învingă persecuțiile prin iubire și blândețe, dovedind astfel (dacă porunca divină nu era suficientă pentru a convinge...) că, într-adevăr, cuvântul lui Hristos NU este utopic, ci corespunde întru totul realității, poate fi aplicat în istorie, chiar și-n cele mai dificile împrejurări.În primele trei veacuri creștine, se-ntâmpla exact ca în povești: creștinii se înmulțeau pe măsură ce erau omorâți.Oare nu este acest miracol cea mai grăitoare dovadă a biruinței Luminii asupra întunericului (cf. In1, 5)?Cum ar fi fost posibil, în condiții normale, ca o comunitate persecutată cumplit de către autorități, o comunitate alcătuită din persoane lipsite de orice posibilitate de a se apăra să cucerească întregul Imperiu Roman, având drept unice arme Crucea lui HRistos și sângele martirilor?Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
|
Cred cu toata taria in simplitatea luminoasa a credintei si trairii acelor oameni,implinitori ai mesajul Evangheliei in toata puterea lui transformatoare si eliberatoare,vazand in smerenia si puterea tariei nadejdii lor in fata intunericului un semn viu al dragostei pentru Dumnezeu si aproape, neimpartite cu compromisul murdar al lumii ce sadeste ziduri ale raului acolo unde lumina a biruit intunericul.Mai cred cu tarie ca acesti adevarati eroi nestiuti ai credintei arata prin crucea pe care si-au purtat-o cu dragoste ca pe un jug al lui Hristos spre implinirea cuvintelor Mantuitorului despre aceea turma mica careia Tatal a binevoit sa-i dea Imparatia.Va multumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ati adresat dar nu le merit,stiu eu ce spun,pe Dumnezeu nu-l pacaleste nimeni iar semerenia este inca un pod prea indepartat pentru mine pt ca nimic bun nu am sa-i duc lui Dumnezeu,ci doar o haina manjita.Fie ca EL sa va lumineze calea mereu.