![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Creștinii Bisericii primare au reușit, într-o lume ostilă, să învingă persecuțiile prin iubire și blândețe, dovedind astfel (dacă porunca divină nu era suficientă pentru a convinge...) că, într-adevăr, cuvântul lui Hristos NU este utopic, ci corespunde întru totul realității, poate fi aplicat în istorie, chiar și-n cele mai dificile împrejurări. În primele trei veacuri creștine, se-ntâmpla exact ca în povești: creștinii se înmulțeau pe măsură ce erau omorâți. Oare nu este acest miracol cea mai grăitoare dovadă a biruinței Luminii asupra întunericului (cf. In1, 5)? Cum ar fi fost posibil, în condiții normale, ca o comunitate persecutată cumplit de către autorități, o comunitate alcătuită din persoane lipsite de orice posibilitate de a se apăra să cucerească întregul Imperiu Roman, având drept unice arme Crucea lui HRistos și sângele martirilor? Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 13.02.2013 at 23:55:55. |
|