View Single Post
Vechi 15.02.2013, 20:30:57
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Sunteti de un idealism frumos si tineresc, stimata domnisoara si sora in Cristos... Of, daca imaginea istoriei, inclusiv a celei ecleziale, ar fi semanat/ar semana cu, nu zic cu gradinile Raiului, dar macar cu parcurile sau zonele verzi din vremea Bucurestiului comunist...
Mi s-a mai spus că sunt idealistă. :)
Totuși, cred că tăria credinței primilor creștini, dragostea lor autentică, profundă și statornică pentru Hristos nu constituie doar o imagine utopică din mintea mea, ci un minunat adevăr istoric. Puterea primilor creștini de a merge cântând la martiraj, înflăcărarea lor în mărturisirea credinței chiar și-n fața celor mai fanatici prigonitori, atitudinea lor demnă și plină de dragoste inclusiv față de adversarii Adevărului, toate acestea au existat într-adevăr, istoria le consemnează și consecințele biruinței acestor eroi ai lui Hristos nu pot fi uitate sau trecute cu vederea. "Sângele martirilor este sămânța creștinismului" - remarca admirabil Tertulian!

Domnul să fie cu dvs!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote