![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, "litera ucide"... inclusiv fizic. În legătură cu cei care au ucis creștini fiind... cred că ori n-au înțeles nimic din creștinism... ori s-au prefăcut că erau creștini... ori s-au lăsat manipulați de duhul vremii lor... ori câte puțin din toate acestea. În orice caz, dacă stau bine să mă gândesc, noi trăim într-o epocă ce devine din ce în ce mai secularizată și, în mod paradoxal, își și însușește practic anumite precepte evanghelice pe care, însă, și le revendică, neținând seama că ele existau, de fapt, nu din modernitate, ci din vremea Apostolilor și a primilor martiri ai lui Hristos.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca atenuarea unei inflacarate asteptari a Parusiei schimba totul fundamental si ma intreb daca a fost inevitabil sau nu.Comunitatile monahale sunt intr-un anumit sens pt mine o ultima tresaltare in istorie a unei forme a acelei asteptari,de exod din lume spre malurile mantuirii vremurilor, asteptand ca Domnul sa despice timpul si lumea la a doua venire a Sa.Mereu m-am intrebat cati mai traiesc in mod real cu o asemenea asteptare,nu la modul anxios sau schizofrenic,sectar,ci la modul luminos,curat,de certitudine care cumva este in drumul ei spre noi,ce de determina sa crezi intr-un anumit mod,sa traiesti intr-un anumit mod,poate mai liber de tine insuti.In fine discutia este mult mai complicata si cu multe aspecte situate in intervalul dintre ,,deja" si ,,nu inca" si cred ca v-am plictisit suficient,luati ce am scris ca simpla opinie,nimic altceva.Intr-un anumit sens si noi traim tensiunea eshatologica,poate mai diminuat sau poate nu mai vrem sa ne rupem asa de mult de lumea asta,prin traire si asteptare.Ce paradoxal,o asteptare ce pare sa curga ca un rau linistit dar care undeva in ea are scanteia iminentei transformatoare :) O idee m-a bantuit mereu:cred ca spre finalul vremurilor,cand vor fi ele,oamenii se vor intoarce exact la acel tip de traire si cumva cred ca istoria noastra merge inapoi spre acel punct,dupa ce vom fi epuizat toata fuga noastra de Dumnezeu.Cred ca aceea asteptare si aceea traire,si doar ele, ii va uni pe toti la final,in fata ultimei confruntari cu intunericul, la fel ca la inceput, si atunci va veni si clipa Parusiei.Numai bine va doresc. Last edited by Pelerin spre Rasarit; 14.02.2013 at 00:25:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu să fie cu dvs!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va doresc si eu toate cele bune si spre folos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca singura "pedeapsa" care poarta intru sine samanta vietii vesnice nu este alta decat cea aratata noua de Mantuitorul, iubirea vrajmasilor. Ea ii poate deschide oricarui talhar, pana in ultima clipa, calea pocaintei, cea catre Hristos. |
|
||||
|
||||
![]()
Asta, poate dupa teologia "Marius". Dupa invatatura Domnului nostru, nu. Biserica Ortodoxa, ca si Biserica Catolica, nu a definit NICIODATA pedeapsa cu moartea ca fiind pacat. Nici nu avea cum, fiindca ar fi fost inca o invatatura noua, facuta de oameni.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Atat Biserica Ortodoxa, cat si Biserica Catolica au marturisit de multe ori ca pedeapsa cu moartea nu este ucidere in sensul Poruncii. Dar oamenii zilelor noastre, socotindu-se deasupra Sfintilor Parinti, fiind mai catolici decat Papa sau, dupa caz, mai ortodocsi decat Patriarhii, au ajuns sa profeseze o alta invataura morala decat aceea a Bisericii.
|
|||
|
|||
![]()
De ce crezi ca in timp de razboi ai voie sa-ti aperi tara si inca cu binecuvantare iar familia nu? Doar nu-mi iubesc tara, pamanturile mai mult decat familia?!
|
|